Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Mai mulți angajați care lucrează la Centrul de Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Tântava, județul Giurgiu, au decis să organizeaze o grevă spontană, acuzând că vor fi evaluați prin testări.

Decizia aparține Consiliului Județean, de care aparține centrul.

Oamenii se tem că, în urma testărilor, vor fi dați afară

Centru de la Tântava este sub observația Consiliului de Monitorizare după ce s-a dovedit că beneficiarii cu probleme de sănătate stau în condiții degradante, arată Europa FM.

După 30 de ani de muncă spun că nu suntem profesioniști. În Giurgiu s-au ales fiecare șefi de centre de acolo și-au rezolvat problemele, iar noi suntem în zona de nord și vor forțat să ne de afară. Să ne testeze”, a spus o persoană care a dorit să-și păstreze anonimatul.

La Centrul de Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Tântava lucrează 54 de persoane care au grijă de 48 de beneficiari

Serviciul este acoperit. Este tot personalul de serviciu înăuntru, noi suntem la poartă. Am chemat directorii, i-am chemat să vină să stăm de vorbă. Deci avem director general numit de 3-4 luni – nu a venit nimeni pe la noi să vină să ne vadă, să discute cu noi”, a adăugat femeia.

Consilierul directorului Direcției de Asistență Socială Giurgiu a precizat că, în realitate, angajații nu vor să accepte reorganizarea centrelor

Reprezentanții instituției au povestit că, de fapt, motivul grevei este altul.

Probabil că protestul salariaților este motivat de faptul că nu doresc această reorganizare sau nu știu că sunt variante să li se ofere locuri de muncă în alte structuri unde instituția are deficit de personal. Instituția urmează să transmită notificări pentru fiecare salariat cu posturile vacante pentru care pot opta”, a spus Denisa Cristescu, consilierul directorului Direcției de Asistență Socială Giurgiu.

Articolul precedentTemperatura din locuințele chiriașilor va fi redusă la 17 grade Celsius
Articolul următorDunărea înregistrează cel mai scăzut nivel din ultimii zeci de ani
Jurnalist full-time / Pesimist part-time