Actualizare- Liderii PSD au votat în unanimitate pentru propunerea lui Petre Daea la ministerul Agriculturii.

Știrea actuală– Petre Daea va fi, cel mai probabil, din nou ministru la Agricultură.

Surse politice citate de G4Media au confirmat că decizia a fost discutată și votată într-o ședință a PSD, iar mai departe, acesta va fi nominalizat pentru ocuparea portofoliului de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Petre Daea ar urma să îi ia locul fostului său coleg din PSD, Adian Chesnoiu, care a făcut un pas în spate după ce a Direcția Națională Anticorupție a cerut ridicarea imunității în legătură cu presupuse fapte de abuz în serviciu și instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni).

A doua zi, Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru iar ulterior s-a autosuspendat din partid, chiar dacă a susținut că nu este vinovat de acuzațiile aduse de DNA, în legătură cu trucarea unui concurs de angajare.

În ceea ce îl privește pe Petre Daea, acesta a mai ocupat, în trecut, funcția de ministrul al Agriculturii, în intervalul ianuarie 2017 și 4 noiembrie 2019.

În acest moment, viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, ministr al Transporturilor și Infrastructurii, este cel care deține interimar și funcția de ministr al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Articolul precedentRomânia nu se confruntă, pentru moment, cu o criză de furnizare a apei potabile la nivel național
Articolul următorPrimarul Sectorului 6 a fost amendat de ISC cu 10.000 de lei, pentru două certificate de urbanism