Orban spune că Weber nu a fost Avocatul Poporului, ci al diavolului

„V-am spus că motivul principal pentru care eu am susţinut demiterea doamnei Renate Weber este că a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor", a subliniat Ludovic Orban

Ludovic Orban / Foto: PSNews.ro

Într-un nou set de declarații politice, Ludovic Orban, liderul PNL, totodată președintele Camerei Deputaților, a vorbit despre înlăturarea Renatei Weber din fruntea instituției Avocatului Poporului. Mai mult, jurnaliștii prezenți l-au întrebat pe Orban ce părere are despre faptul că social democrații au intenția de sesiza demiterea Renatei Weber la Curtea Constituțională a României (CCR), întrucât, potrivit Partidului Social Democrat, aceasta nu ar fi avut dreptul la apărare, în prealabil.

Ludovic Orban se revoltă: „Cum nu a avut dreptul la apărare? A fost convocată şi prezentă şi în comisiile juridice”

Renate Weber susține că ar fi fost revocată pentru că i-ar fi împiedicat pe guvernanți să dea spitalelor private bani publici

Mai mult, tot presa a fost cea care i-a reproșat președintelui PNL, Ludovic Orban, că nu ar fi invitat-o în plenul reunit al Parlamentului pe Avocatul demis al Poporului, Renate Weber, astfel că aceasta ar fi lipsit de la o acțiune care o viza, până la urmă, în mod direct. „Avea nevoie de invitaţie specială?”, a răspuns Ludovic Orban, tot printr-o întrebare, adăugând că, dacă aceasta voia să participe, putea să o facă. „Aşa cum i s-a transmis că poate să vină să participe la procedurile parlamentare. Asta este un pretext, nu este un temei serios”, a continuat liderul PNL, în cadrul acelorași declarații.

Orban a mai spus, de asemenea, că nu are nimic împotriva unui eventual atac al PSD, cu bătaie directă către Curtea Constituţională, și că i se pare normal că social democrații să ia o astfel de decizie, de vreme ce Renate Weber nu ar fi fost Avocatul Poporului român, ci mai degrabă „avocatul PSD şi avocatul intereselor PSD şi a fost chiar un avocat al diavolului”.

V-am spus că motivul principal pentru care eu am susţinut demiterea doamnei Renate Weber este că a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor.

a mai afirmat Orban
Articolul precedentBucureștiul poluat: Capitala se află pe locul 263, din 323 de orașe europene
Articolul următorAlin Stoica atacă în justiție numirile de directori făcute de Nicușor Dan
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.