Alin Stoica atacă în justiție numirile de directori făcute de Nicușor Dan

„Nu poți umple administrația cu persoane care nu au trecut un concurs”, a spus Prefectul Capitalei

Foto: preluare EVZ

„Atacăm în contencios administrativ detașările pe posturi de directori făcute din rândul consilierilor”, a spus Prefectul Capitalei, Alin Stoica. Conform acestuia, Primarul General, Nicușor Dan, ar fi ales să nu facă numiri temporare până la finalizarea concursurilor, și să se rezume la detașări din rândul consilierilor. Lipsa concursului la angajare ar reprezenta principala nemulțumire a lui Stoica.

Alin Stoica: „Am avut o corespondență pe acestă temă, în care i-am explicat că nu sunt legale, dar a continuat”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a dat explicații cu privire la ilegalitatea comisă de Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan: „Codul Administrativ și o hotărâre de guvern prevăd că există câteva modalități de numire în acest funcții: concurs, examen sau numire temporară în funcție până la finalizarea concursului. Metoda detașării utilizată în acest caz ocolește regula, singura excepție e numirea temporară. Primarul nu a uzat-o. E vorba de sănătatea aparatului administrativ. Nu poți umple aparatul cu persoane care nu au trecut un concurs, ci doar beneficiază de încrederea demnitarului”, a declarat Alin Stoica , în exclusivitate pentru G4Media.ro.

Orban spune că Weber nu a fost Avocatul Poporului, ci al diavolului

Alin Stoica a mai spus, de asemenea, că în momentul de față a atacat o singură numire de director și că a făcut acest lucru la Curtea de Apel, la secția de contencios administrativ. Prefectul ia în calcul ca pe viitor să repete acțiunea, dacă va considera că și alte numiri făcute de Nicușor Dan sunt făcute în același fel, adică fără concurs.

Ce părere are Nicușor Dan?

Potrivit sursei citate anterior, edilul Nicușor Dan nu se află pe aceeași lugime de undă cu Prefectul Capitalei, considerând că nemulțumirile și acuzele ce i se aduc ar fi nejustificate. Primarul l-a înlocuit din funcție pe șeful Administrației Străzilor, nemulțumit de activtatea acestuia, numindu-l în loc pe Marian Aurelian Bârgău.

Articolul precedentOrban spune că Weber nu a fost Avocatul Poporului, ci al diavolului
Articolul următorPSD vrea să stimuleze natalitatea din România
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.