Bucureștiul poluat: Capitala se află pe locul 263, din 323 de orașe europene

Cel mai curat aer poate fi respirat într-un oraș din Suedia

Foto: Pixabay.com

Conform unui studiu, Bucureștiul s-ar afla pe locul 263, din 323 de orașe europene, în ceea ce privește calitatea aerului respirat. Cu toate astea, Capitala României nu se află pe ultimul loc în topul „rușinii”, ultimul loc fiind ocupat de un oraș din Polonia.

Un studiu al Agenției Europene de Mediu plasează Bucureștiul pe un loc îngrijorător, în raport cu alte orașe de pe continent

„Politicile de reducere a poluării au dus la îmbunătăţirea calităţii aerului în Europa de-a lungul ultimilor 30 de ani. Totuşi, în unele oraşe europene poluarea încă prezintă riscuri pentru sănătate”, spune, într-un comunicat de presă, Agenţia Europeană de Mediu, potrivit Hotnews.ro.

Citește și: Violeta Alexandru o acuză pe Clotilde Armand de lipsă de respect față de locuitorii Sectorului 1

Clasamentul include, de asemenea, și alte orașe din România, printre care Brașov, Botoșani sau Timișoara. Conform studiului, cel mai puțin poluat oraș din România ar fi Botoșaniul. Însă doar în raport cu alte orașe ale țării.

Bucureștiul deține, în acest moment, un indicator de 16,4, comparativ cu Ulmea (Suedia), oraș situat pe primul loc, unde indicii se învârt în jurul a 3,7.

Cel mai curat aer poate fi respirat în orașe din Suedia și Finlanda

Cele mai curate orașe europene, din punct de vedere al calității aerului respirat, sunt Umea (Suedia), Tampere (Finlanda), Funchal (Portugalia), Talinn (Estonia), Bergen (Norvegia), Uppsala (Suedia), Narva (Estonia) și Salamanca (Spania).

La polul opus se află Vicenza (Italia), Slavonsky Brod (Croaţia), Cremona (Italia) și Nowy Sacz (Polonia).

Articolul precedentDeva: Interlopii care s-au bătut în club, trași la răspundere
Articolul următorOrban spune că Weber nu a fost Avocatul Poporului, ci al diavolului
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.