Cîțu, revoltat de invazia șobolanilor din Capitală

Amenzile nu sunt de ajuns, trebuie luate măsuri concrete. Între timp, șobolanii umblă prin magazine, pe bulevarde și rod circuitele de la semaforizare

Premierul Florin Cîțu s-a arătat foarte deranjat de modul în care autoritățile bucureștene au gestionat criza gunoaielor, dar și invazia șobolanilor. Totodată, acesta a precizat că este nevoie să se depășească faza de „agenți constatatori” și să fie luate măsuri concrete.

„Da, am văzut că în București, și nu numai, există o problemă în acest moment, o problemă a deșeurilor. Trebuie să vedem. Sunt sancțiunile prea mici? Să le creștetem. Este legislația prea complicată pentru a le recupera? Dar vreau să trecem peste faza de constatare. Toți acești oameni sunt reprezentanți ai statului român, cu atribuții foarte clare. Unde sunt probleme, dați amendă, recuperați amenda și rezolvați situația.  E nevoie de sancțiuni mai mari? Creștem amenzile! Trebuie să rezolvăm situație. Aștept de la agențiile statului, care au abilități în aceste domenii, să vină cu propuneri clare, dar să și aplice legea astăzi, pentru toată lumea”, a spus premierul Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

Șobolani, „clienți” în supermarket sau  la „dirijarea” circulației

Sunt deja virale imaginile cu șobolanii ce se înfruptau dintr-un covrig aflat pe raftul raionului de patiserie din supermarket, fapt care arată cât de departe s-a ajuns cu invazia rozătoarelor în Capitală. Aceștia au fost surprinși circulând, „ca pe bulevard”, și în Sectorul 3.

Mai mult, șobolanii au devenit un pericol nu doar pentru sănătatea populației, ci și pentru traficul din București. Miercuri s-a circulat cu dificultate în centrul Capitalei, din cauza unei defecțiuni la semafoarele din intersecția Bulevardul Unirii cu Strada Nerva Traian.

Compania Municipală pentru Managementul Traficului a transmis că defecțiunea s-a produs din cauza rozătoarelor care au stricat cablurile aferente semaforizării.

Deratizarea a început anul acesta cu întârziere în Capitală, iar coroborat cu criza gunoaielor, acest lucru a dus la scăpare de sub control a situației.

 Violeta Alexandru o acuză pe Clotilde Armand de lipsă de respect față de locuitorii Sectorului 1

Articolul precedentFrunze de cannabis și baloane verzi: un magazin Legalize It a fost închis în Brăila, la o zi după inaugurare
Articolul următorCCR a decis neconstituționalitatea numirilor interimare ale șefilor Radio și TVR