CCR a decis neconstituționalitatea numirilor interimare ale șefilor Radio și TVR

Cu acest succes în portofoliu, PSD va depune sesizare și privind revocarea Renatei Weber

Curtea Constituțională (CCR) a admis, joi, cu unanimitate de voturi, sesizările PSD în legătură cu numirea conducerilor interimare la Radio și TVR. Drept urmare, aceste numiri făcute de Parlament sunt neconstituționale. Potrivit comunicatului de presă al CCR, „pentru pronunțarea acestor soluții, Curtea a constatat că cele două hotărâri ale Parlamentului au fost adoptate cu încălcarea principiului constituțional care consacră caracterul obligatoriu al respectării legilor, prevăzut de art.1 alin.(5) din Legea fundamentală. Astfel, au fost nesocotite prevederile art.19 și 20 din Legea nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, întrucât Parlamentul a invocat aplicabilitatea art.21 alin.(1) și (3) din aceeași lege, fără a fi întrunită condiția din ipoteza normativă a acestui text legal, respectiv situația specială a situației tranzitorii dintre două legislaturi parlamentare, în care este permisă numirea unui director general interimar al Societății Române de Radiodifuziune, respectiv al Societății Române de Televiziune”.

PSD, victorie și încă o sesizare, pentru Avocatul Poporului

Marcel Ciolacu a reacționat după anunțul făcut de CCR, mai mult, acesta a anunțat și faptul că partidul va depune sesizare la CCR privind revocarea Avocatului Poporului.

„Petrecerea s-a terminat! Plecați acasă! Cu tot cu experții voștri în vrăjitorie! CCR – în unanimitate, a dat dreptate astăzi PSD pe sesizarea privind numirile ilegale de la TVR și Radio! Nu ne oprim aici! Vom lupta în continuare împotriva acestei puteri abuzive care încearcă prin mijloace antidemocratice să își subordoneze politic toate instituțiile statului! Astăzi, depunem sesizarea la CCR privind revocarea Avocatului Poporului. Demersul stalinist al PNL-USR-UDMR trebuie să ajungă la coșul de gunoi al istoriei”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a ținut să precizeze că vor fi trimise adrese către Comisia Europeană, Comisia de la Veneția și toate celelalte organisme internaționale prin care vor „semnala atacul acestei Coaliții toxice asupra statului de drept!”.

Parlamentul a votat patru noi membri ai CNA

Articolul precedentCîțu, revoltat de invazia șobolanilor din Capitală
Articolul următorTulpina indiană Covid a luat avans în Germania