Foto PeRol

PNL a anunțat că ceea ce reprezentanții AUR fac în Parlament este de neacceptat, motiv pentru care grupul liberal din Camera Deputaților va depune o sesizare pentru sancționarea acestora.

În comunicatul transmis, reprezentanții PNL susțin că eliminarea dependenței de gazul rusesc creează un comportament agresiv în rândul parlamentarilor AUR.

„Grupul PNL din Camera Deputaților va depune sesizare pentru sancționarea parlamentarilor AUR care au avut un comportament inacceptabil”, transmit liberalii.

De asemenea, PNL nu tolerează comportamentul AUR, un partid care pare „că are agenda conectată la Kremlin.”

Virgil Popescu, din nou bruscat de liderul AUR George Simion

„De aceea, grupul PNL din Camera Deputaților va depune sesizare pentru sancționarea parlamentarilor AUR care au recidivat în comportament indecent și inadecvat unei ședințe de comisie parlamentară, în timpul dezbaterii la Legea offshore, cea care va debloca investițiile în Marea Neagră și va elimina dependența de gazul rusesc”, se mai arată în comunicatul transmis.

Reamintim că utilizarea violenței fizice sau violența verbală la adresa unui alt parlamentar este interzisă în plen și în ședințele comisiilor de specialitate, după ce Regulamentul Camerei Deputaților a fost modificat în urma unui episod de violență fizică și verbală a lui George Simion.

„AUR nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin, cu atât mai mult astăzi, când Parlamentul grăbește aprobarea Legii offshore, cea care va reda independența energetică României. Nu putem tolera comportamentul AUR care a urmărit intimidarea celor prezenți. Condamnăm violența în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât astăzi AUR a atacat inclusiv reprezentanții companiilor private prezente la dezbateri”, au concluzionat liberalii.

Astăzi, 17 mai, în timpul dezbaterilor asupra proiectului legii offshore, mai mulți parlamentari AUR au agresat invitații la dezbateri. De asemenea, ministrul Energiei a fost urmărit de Simion, cei doi având un schimb de replici.

Liderul AUR l-a împins pe holurile Parlamentului pe deputatul PNL Călin Bota. Întrebat de jurnalișit de ce l-a împins, Simion a spus „pentru că s-a pus în fața mea”.

Citește și: Virgil Popescu, după scandalul din Parlament: „Condamn acest tip de comportament agresiv”

Articolul precedentSorin Oprescu a fost reținut în Grecia
Articolul următorANPC a aplicat o amendă de 10.000 de lei și a dispus oprirea temporară a activității la o pizzerie din Capitală
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.