Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

 Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se redeschide parțial, dupa mai bune de sapte ani si jumatate  Demisolul clădirii principale va fi primul care va deveni funcțional, săptămâna aceasta, anunță managerul unității sanitare, Claudia Cambrea. Managerul a precizat că vor funcţiona zece paturi de spitalizare de zi, unde, practic, pacienţii cu boli infecţioase, forme medii şi uşoare, vor putea fi ingrijiti de către medici. La demisol va funcționa și centrul antirabic. De asemenea, farmacia și laboratorul spitalului sunt gata să își reia activitatea.

.În prezent, în structura modulară din curtea unității sanitare funcționează un centru de spitalizare de zi, cu patru paturi. Un puternic incendiu a izbucnit, în 1 octombrie 2021, la secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, şapte pacienţi pierzându-şi viaţa. Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi internaţi în unităţi medicale din judeţul Constanţa. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au pierdut viaţa.

În ultimii zece ani, mai mult de zece astfel de incidente au afectat sistemul medical din România. Printre ele, incendiul de la Maternitatea Giulești, unde au murit cinci nou-născuți, dar și incendiul de la ATI Piatra Neamț, unde zece pacienți au murit iar medicul de gardă, care a încercat să salveze pacienții, a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe 80% din corp. De asemenea, la Spitalul Matei Balș din București, 24 de persoane acăzut victime unui alt incendiu.

Când vor fi distribuite pastilele de iodură de potasi

Articolul precedentBulgaria: După data de 31 mai, refugiații pot rămâne în hoteluri, dacă hotelierul decide să le acopere cheltuielile
Articolul următorAgent Green: Ciupercile ar trebui incluse în programele naționale de investiții, în domeniul alimentației sustenabile