Sursa Foto: Facebook

Nu toată lumea a auzit că fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, încă în penitenciar după sentința din dosarul angajărilor fictive din DGASPC Teleorman, a fost trimis din nou în judecată.

Spre exemplu, nu a aflat nimic fostul premier Sorin Grindeanu, deși este cel care l-a însoțit pe Dragnea în vizita din SUA de la care acestuia i s-au tras acuzațiile de trafic de influență și folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Sorin Grindeanu a mărturisit totuși că a fost audiat ca martor în timpul anchetei și a opinat că este posibil să fie chemat și în instanță pentru a jura cu mâna pe Biblie. Însă până atunci, fostul premier a ținut să asigure că, în ceea ce îl privește, cheltuielile au fost suportate de PSD, însă mai multe detalii nu are.

Nu ştiu absolut nimic, n-am văzut ştirea. Nu comentez. Am fost împreună atunci în Statele Unite. Despre restul, e parte din dosar. Am fost de două ori în calitate de martor audiat în acest dosar. Eu ştiu ce s-a plătit vizavi de deplasarea mea, s-a plătit de către partid avionul şi cazarea şi tot ce aveam.

Ceea ce pot să vă spun de plătit este că am refuzat, totuşi aveam calitatea oficială atunci de prim ministru şi toate cheltuielile de deplasare nu s-au făcut de către Guvern, s-au făcut de către PSD, al cărui membru eram. …N-aş şti să vă spun (de unde au venit banii – n.r.), că nu eram trezorier al partidului. Eu am primit invitaţia de la Liviu Dragnea, cerându-mi să merg împreună cu el în Statele Unite”, a declarat Grindeanu, citat de Agerpres.

În ianuarie 2017, cu ocazia Ceremoniei de învestire a președintelui SUA la care a participat, Dragnea scria pe Facebook despre eveniment, însoțind postarea inclusiv de câteva poze: „Am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump.
I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre #România și #SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: „We will make it happen! Romania is important for us!”
A fost un dialog cald și deschis
”.

Articolul precedentPSD, nemulțumit de dezbaterea raportului MS
Articolul următorBătaia de joc a AFM în programul „Rabla pentru electrocasnice”