Cîțu vrea o funcție în PNL, dar nu spune cât de înaltă

Intenția sa a venit chiar în ziua în care Orban a anunțat congresul liberalilor pentru jumătatea lunii septembrie

Premierul Florin Cîțu și-a exprimat intenția de a candida la o funcție în PNL, după ce în urmă cu ceva vreme acesta precizase că se va preocupa foarte mult de Guvern și de ceea ce se întâmplă în România și mai puțin de Congresul PNL, la acel moment nefiind încă stabilită data organizării acestuia.

De altfel, anunțul lui Cîțu a venit în aceeași zi cu anunțul făcut de președintele liberalilor, Ludovic Orban, potrivit G4 Media, Congresul urmând să aibă loc în jurul datei de 15 septembrie. Ludovic Orban a anunțat public că va candida pentru un nou mandat la șefia PNL, iar premierul Florin Cîțu a spus într-un interviu G4Media.ro în martie că va candida pentru o poziție superioară celei de vicepreședinte, adică fie de prim-vicepreședinte, fie de președinte al partidului.

„Eu am spus întotdeauna că eu cred că experienţa pe care am acumulat-o ca parlamentar, ministru de Finanţe şi premier este o experienţă care poate să ajute partidul în perioada următoare”, a spus premierul.

În ceea ce privește funcția de președinte al partidului, Rareș Bogdan menționase tot luni, că Orban va „avea un contracandidat puternic”, însă fără a da vreun indiciu. Într-o declarație de presă, Cîțu a confirmat faptul că a avut discuții cu primarul Clujului, Emil Boc, de altfel, în jurul acestuia din urmă au fost făcute și câteva speculații, mai ales în contextul în care Boc, în mai multe rânduri, l-a criticat în mod direct pe președintele Orban pentru mai multe decizii nepotrivite, luate în perioada de după alegerile parlamentare.

„Compania” lui Boc îl susține pe Cîțu

Între gruparea liberalilor din zona Ardealului (Cluj, Oradea, Sălaj) și Ludovic Orban relațiile sunt mai mult decât înghețate, punctul culminant al rupturii fiind numirea unui prefect UDMR la Cluj, lucru care l-a făcut pe președintele CJ Cluj, Alin Tișe, să amenințe inclusiv cu demisia din partid.

Ardelenii l-au acuzat pe Orban că a făcut sacrificii nepermise la negocierile pentru formarea guvernului, cedând în fața USR PLUS ministere pe care le-ar fi vrut liberalii. Iar un punct care a arătat faptul că încă sunt împotriva lui Orban a avut loc la finalul săptămânii trecute, când președintele PNL și-a programat o vizită la Cluj, în încercarea de a-și atrage din nou simpatia organizației. Însă, atât la la conferințele de presă, cât și la evenimentele publice organizate în cadrul vizitei, nici Boc, nici Tișe nu s-au afișat alături de Ludovic Orban, iar un semn mai clar al susținerii lui Cîțu pentru o (posibilă) funcție înaltă în partid, nici că nu se putea mai bun.

Alina Gorghiu stă departe de fotoliul de lider al PNL

Articolul precedentÎncă se mai caută membrii echipajului de pe pescadorul scufundat în Marea Neagră
Articolul următorParcul Sălaj, renăscut ca Pasărea Pheonix, în numai 10 zile