Încă se mai caută membrii echipajului de pe pescadorul scufundat în Marea Neagră

Trei persoane au decedat, alte două sunt date dispărute

Un pescador a fost dat dispărut în Marea Neagră, luni, la bordul acestuia s-ar fi aflat cinci persoane, membrii echipajului, transmite presa locală CT News. Potrivit ISU Dobrogea operațiunile de căutare, au fsot alături de o ambarcațiune ARSVOM, o ambarcațiune a Gărzii de Coastă, un elicopter de la IGAV, un avion care a venit de la Burgas, la solicitarea Gărzii de coastă, și un elicopter de la CNMC. ISU Dobrogea a anunțat că pe mal, în zona Gura Portiței a fost găsită o persoană decedată, iar alte două la mal, decedate, una în zona Gura Portiței și cealaltă în zona Vadu.

Directorul Autorităţii Navale Române (ANR), Cosmin Dumitrache, a declarat luni, ca o cauză posibilă a scufundării pescadorului să fie din cauza plasei cu o anumită încărcătură, pe care o trage nava, citat de HotNews. Potrivit lui Dumitrache, dacă manevra nu este făcută corect poate duce la răsturnarea ambarcaţiunii.

Ultimul contact al pescadorului, duminică seară

Dumitrache a menționat că ultimul contact cu nava – Sea Shark 1 – a fost duminică, seara, la ora 18.30, dar că deocamdată nu cunoaște motivul pentru care pescadorul s-a scufundat.

„Nu ştie nimeni. Nu avem nicio dată probabilă cu locul unde s-a scufundat nava. Presupunem că a fost un incident în urma traulării, dar nu ştiu, doar presupuneri. Nava traulează, trage o plasă după ea, cu o anumită încărcătură, şi dacă nu este traulată corect, dacă manevra nu este corectă, poate duce la răsturnarea ambarcaţiunii”, a explicat directorul ANR.

De asemenea, lipsa de monitorizare a acestui tip de ambarcațiuni va fi o problemă în găsirea navei, potrivit lui Dumitrache. „Nu avem de unde să ştim aceste informaţii pentru că aceste nave nu au monitorizare asupra lor. Nu a dat nimeni niciun semnal SOS, de alertă”, a transmis directorul ANR. El a afirmat că în acest caz a fost întocmit un dosar penal in rem.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au afirmat că în prezent 20 de poliţişti de frontieră participă cu trei nave la operaţiunile de căutare. Potrivit ultimelor date, căutarea persoanelor date dispărute va fi continuată marți dimineață.

Navigatori români răpiți de pirați în Golful Guineea

Articolul precedentBătaia de joc a AFM în programul „Rabla pentru electrocasnice”
Articolul următorCîțu vrea o funcție în PNL, dar nu spune cât de înaltă