Clotilde Armand - Foto zin.ro


Ce a făcut concret primarul Armand în trei ani și jumătate? Nimeni nu știe, nici ea nu știe, însă cu siguranță știe unde și-a amplasat ”săgețile” supuse și obediente. O ”săgeată” supusă este și Drăghiciu Alina Eleonora.

Și, pentru că nu ne-am săturat de o chimistă timp de 45 de ani, mai aveam nevoie de una la Sectorul 1 ”plantată” șefă deși, profesional vorbind, este zero și nu o spun eu ci o spun faptele, căci pe unde s-a perindat de-a lungul timpului, din funcție în funcție de conducere, că doar nu de execuție, a făcut ”prăpăd”.

Parcursul profesional

Nicușor Dan ”plătește” și acum pentru fosta șefă de la Parcuri. Alina Drăghiciu trebuia să se ocupe de imaginea parcurilor emblematice din Capitală și nu numai. Nicușor Dan plătește acum pentru fosta șefă de la Parcuri, omul de bază al lui Clotilde Armand pentru că în loc să astfalteze aleile și să toaleteze copacii a încasat lună de lună un salariu foarte mare și nu a făcut nimic.

Alina Eleonora Drăghiciu a terminat Facultatea de Chimie în anul 1992. A lucrat ca manager de produs, manager de dezvoltare și manager de achiziții pentru Scop Computers, compania omului de afaceri Alexandru Vișan (aflat în topurile celor mai bogați români, dar pus sub acuzare de DNA pentru spălare de bani).

Până în 2020, Eleonora Alina Drăghiciu a lucrat ca manager de achiziții la Ecovital Kosmetik, o firmă de import și distribuție de  echipamente și produse cosmetice profesionale.
În 2021 Alina Eleonora Drăghiciu a fost desemnată de USR-PLUS membru în Consiliile de Administrație ale companiilor municipale: Compania Municipală de Agrement SA – alături de Bogdan Iordache, Răzvan Pârnac, Corina Bega și la Compania de Investiții şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public-Privat din Sector 1, alături de Cristina Munteanu (fost consilier local și actual consilier personal al viceprimarului Oliver Păiuși), cu scopul de a le desființa:
Având în vedere că majoritatea acestor companii municipale vor fi desființate, ne exprimăm încrederea în profesionalismul, înțelepciunea și determinarea colegilor noștri, și le urăm succes în misiunea, uneori nu foarte ușoară, care ii așteaptă”, se arată într-o informare internă a USR.

În calitatea sa de membru în Consiliile de Administrație ale celor două companii municipale a primit indemnizație lunară pentru cele 3-4 ore de ”muncă” în ședințele Consiliului de Administrație.

Nicușor Dan și Primăria Capitalei


Alina Eleonora Drăghiciu, în aprilie 2021, a fost numită in functia de Director General al Companiei Lacuri, Parcuri si Grădini din cadrul P.M.B de către cei de la USR-PLUS, aceasta fiind recomandată nu de master-ul absolvit la SNSPA ci de către Clotilde Armand și dată afară de primarul Nicușor Dan, pe criterii de competență – din cauza situației cumplite în care se află încă parcurile din București (Cișmigiu, Herăstrău, etc).

O mână de ajutor de la Clotilde Armand și Primăria Sectorului 1


Din octombrie 2021 a fost unsă de prietena sa bună, Clotilde Armand pe funcția de inspector de specialitate la A.D.P Sector 1 (Administrația Domeniului Public ) iar în câteva zile, la comanda primăriței, a fost numita șefă (Director adjunct) de către Directorul General Sorina Oancea, în fapt rudă de sânge cu șefa de cabinet Primar Sector 1, Trofin Catrinel. Oare acesta să fie motivul pentru care doamna Sorina Oancea a fost destituită din funcția de Director General al ADP Sector 1?

Din 2022, din cauza unor conflicte cu Sorina Oancea și Trofin Catrinel, Alina Eleonora Drăghiciu a fost transferată de prietena sa, Clotilde Armand pe funcția de inspector de specialitate la Complexul Multifuncțional Caraiman unde și aici, ca și la ADP Sector 1, în câteva zile a fost numită sefă la Serviciul Administrativ, transfer făcut in contextul ”prerogativei primarului” de a numi prin dispozitie de primar pe Directorul General al Clinicii, acesta din urma devenind ”vasalul” primarului, inclusiv atunci când este nevoie de eliberarea unei functii de conducere la comandă prin deja celebrele mesaje de whatsapp.

De ce a numit-o primărița pe Drăghiciu? Pentru că, campanie electorală

Pentru că se apropia Campania electorală și numita Alina Eleonora Drăghiciu trebuia să se ocupe cu traseele electorale ale lui Clotilde Armand prin sectorul 1, trebuia să programeze flota de ambulanțe la locuitorii Sectorului 1, înarmați cu pliante și cu vorbele la ei cerșind voturile pentru încă un mandat.


Alina Eleonora Drăghiciu este cunoscută de multă vreme ca fiind o colaboratoare credincioasă a primăriței (alături de alte două ”fidele”: Cristina Munteanu și Georgiana Aspru) și folosită doar când este nevoie de ”autobuzul de votanți” pentru diverse alegeri din filiala USR Sector 1 sau să strângă semnături (spun sursele mele că a participat recent la campania de strângere de semnături pentru primarul Clotilde Armand în Parcul Herăstrău).


Primarul inculpat și încă în funcție, care cu excepția unui spirometru nu a investit nici măcar un leu în aparatura medicală a Complexului Multifuncțional Caraiman își asumă fără pic de rușine meritele fostului primar Dan Tudorache. În mandatul acestuia TOATE SERVICIILE MEDICALE ERAU GRATUITE PENTRU TOȚI LOCUITORII SECTORULUI 1. TOATE. Clotilde Armand, după ce a desființat gratuitatea unor servicii medicale oferite de către Clinica Caraiman tuturor locuitorilor din sector (radiologie și imagistică medicală, recuperare medicală, stomatologie, telemedicină, laborator de analize medicale etc.) prin introducerea unor taxe, a încercat încă de la începutul mandatului de primar și „privatizarea” clinicii printr-un parteneriat dubios cu un ONG apropiat USR.

Și ce să vezi? Aceeași Alina Eleonora Drăghiciu este omul care a stat în spatele proiectului de preluare a clinicii Caraiman de către Asociația „Colegiul Pacienților”, probabil un paravan pentru facilitarea preluării clinicii Caraiman de către un prestator privat de servicii medicale. Și asta, pentru că dotările și investițiile medicale realizate la Centrul „Caraiman” în perioada 2016-2020, sunt la cele mai înalte standarde de calitate tehnologică: Primăria Sectorului 1 prin Consiliul Local a realizat investiții în valoare de peste 80 de milioane de lei, iar pentru aparatură medicală au fost cheltuite alte 75 de milioane de lei.

Iar acum, aceeași prietenă a primăriței Clotilde Armand, Alina Drăghiciu este șefa Serviciului Administrativ de la Caraiman, pentru că în România useristă orice poate deveni posibil.

Prietenii nu se dezamăgesc!


Din pozitia sa de șefă la Serviciul Administrativ Caraiman, pare că organizează din bani publici campania electorală pentru primarul Clotilde Armand prin folosirea timpului de lucru și a logisticii Complexului Multifunctional Caraiman (8 ambulanțe, personal medical, combustibil, pliante etc).
Degeaba termini o facultate și master și te specializezi într-un domeniu căci posturile sunt ocupate de către ”săgeți”,sinecuriști, oameni care nu au nicio legătură cu domeniul de activitate care nu fac decât jocurile celui care a dat dispoziție să fii numit într-o funcție.

Fiecare subordonată din Primăria sector 1 are câte o Alina Eleonora Drăghiciu.

Și de aici apare eterna întrebare ”De ce nu merg lucrurile?”. Oare pentru că se numesc Uniunea Salvați (VOI, NU NOI) România?

Mulțumesc celor care au avut curajul să ne scrie și să trimită informații și probe.
VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentGrindeanu își pune speranțele în investitori străini pentru Tarom
Articolul următorMedicul-manager Cîrstoiu: „La modul real, nu sunt în incompatibilitate. Reprezint ceva în medicină, sunt un nume”
Senior partner Ziarul de Investigatii