Specialiștii Complexului Multifuncțional Caraiman sunt pregătiți să ofere consultații de cea mai înaltă performanță, după ce instituția a fost dotată cu aparatură ultra-modernă, inclusiv cu un computer tomograf cu modul AI pentru depistarea coronavirusului. Pe lângă acest computer tomograf, Complexul Caraiman are și un echipament inovator de Rezonanță Magnetică. Complexul este o instituție publică în subordinea Consiliului Local Sector 1, finanțată integral de la bugetul local, motiv pentru care s-a și reușit ca cei care vin aici să aibă parte de consultații gratuite.

Complexul Multifuncțional Caraiman are un centru complet, modern, de imagistică medicală! Ultimele achiziții, la a căror prezentare oficială am participat, sunt un computer tomograf de ultimă generație (128 slice) și un echipament inovator de Rezonanță Magnetică Nucleară de 1,5 Tesla.

Astfel am creat practic un centru complet de imagistică medicală, aceste două echipamente performante alăturându-se aparatului de radiografie digitală RX, mamografului cu tomosinteză și celor două ecografe (dintre care unul realizează ecografii Doppler).

Amenajarea spațiului s-a făcut în 3 luni, pe perioada martie-mai (pentru că clădirea construită în 1930 a necesitat intervenții majore). În luna iunie, CT-ul și RMN-ul au fost montate. Computerul tomograf de la CM Caraiman are și modul AI pentru depistarea coronavirusului.

Așteptăm avizul CNCAN pentru a putea începe efectuarea examinărilor. Vă reamintesc că serviciile oferite prin Complexul Multifuncțional Caraiman sunt gratuite pentru cetățenii Sectorului 1”, a precizat primarul Daniel Tudorache.

Articolul precedentDragă DNA, după ce termini la Unifarm, poate treci și pe la SAPE
Articolul următorPSD decide democratic dacă va vota legea carantinei și izolării