Potrivit unui sondaj CURS publicat chiar ieri, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, este cotat în continuare cu cea mai mare încredere – 38% din voturi, însă PSD lasă a se înțelege că în continuare crede în șansa candidatului comun cu PNL, care are un procent de 23%.

De fapt, acest lucru a fost susținut răspicat tot ieri de purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, care a subliniat că „este improbabil” să susțină un alt candidat în afară de medicul-manager Cătălin Cîrstoiu. „Trebuie să ne jucăm şansa până la capăt”, spune Romașcanu.

Lucrurile sunt destul de clare, cel puţin pentru mine. Este improbabil să susţinem un candidat al unui alt partid cu care coaliţia PSD PNL nu are un acord politic.

Domnul Piedone este candidatul PUSL, este preşedintele acelui partid şi în consecinţă este susţinut politic de acel partid. Nu văd cum am putea noi, care avem un candidat, să susţinem candidatul unui alt partid”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD, care este convins că sondajele și tot mai multele discuții din spațiul public legate de probitatea lui Cîrstoiu nu îi vor face să dea înapoi.

Mai ales că, a mai subliniat Lucian Romașcanu, candidatul comun „nu are nicio intenţie să se retragă”.

Eu înţeleg, sunt sondaje, startul a fost mai greu, s-a pornit târziu, am anunţat târziu, dar asta nu înseamnă că nu avem forţa necesară să recuperăm. Vedem că există o creştere, e o creştere organică, nu este o creştere conjuncturală, din punctul meu de vedere. Trebuie să ne jucăm şansa până la capăt”, a mai explicat reprezentantul PSD.

Pe de altă parte, Cîrstoiu a promis solemn într-o altă conferință de presă că va lămuri problemele de incompatibilitate semnalate de Hotnews în urmă cu mai bine de o săptămână. Momentan, a explicat doar că „în orice cabinet privat sunt niște costuri. Și spitalele au costurile lor. Fiecare act medical implică niște costuri. Voi răspunde într-o conferință separată”.

Aceasta în condițiile în care ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care susținea conferința comună cu candidatul PSD&PNL la Primăria Capitalei, a subliniat că știe „în acest moment un singur candidat trimis în judecată – doamna Clotilde. Știu, doare, ustură, că e de la USR. Eu rog instituțiile statului să își facă treaba”.

Totodată, Grindeanu a mai susținut că el nu poate „funcționa după păreri” și după „un zvon”. Mai mult, Cătălin Cîrstoiu a spus că s-a înscris „într-o luptă” și că va „merge până la capăt”: „Din punctul meu de vedere, m-am înscris într-o luptă pentru o idee și mergem înainte”.

Articolul precedentPUIU și COLDEA, SCOȘI pe INTERVAL la DNA!
Articolul următorKlaus Iohannis, de acord ca Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu să răspundă penal pentru crime împotriva umanității