Sursa: Facebook

Cătălin Cîrstoiu, managerul de spital/ medicul ortoped care candidează la Primăria Capitalei din partea PSD&PNL, se află în mijlocul unui scandal legat de o posibilă incompatibilitate.

Astăzi, Hotnews a publicat o serie de articole cu acest subiect, ceea ce se pare că l-a dezamăgit cumplit pe Cîrstoiu, acesta considerând că o investigație jurnalistică este un atac de campanie.

Tot astăzi, după câteva bâlbe și prezentarea unor fapte eronate, Cătălin Cîrstoiu a postat pe Facebookcâteva cuvinte despre noile (și viitoarele) atacuri” care îl vizează. Pe subiect, Cîrstoiu afirmă că nu este incompatibil:

Nici gând de vreo incompatibilitate. ANI să se pronunțe. Doar instituțiile pot stabili adevărul. Eu îl știu.

Ce frumoase ar fi campaniile electorale dacă nu ar fi murdare. Așa tare sunt speriați contracandidații mei? Sunt convins că mai urmează, teama lor că voi câștiga e mare. Sunt aici. Neclintit”.

Din investigațiile Hotnews ar rezulta că în toamna anului 2020, Corpul de Control al Guvernului a constatat posibila incompatibilitate a prof dr. Cătălin Cîrstoiu, dat fiind că acesta, deși era manager de spital, acorda consultații și la clinica familiei. La acel moment, inspectorii recomandau ca raportul să fie trimis către Agenția Națională de Integritate, dat fiind că „se conturează o stare de fapt prin care sunt încălcate prevederile Legii nr. 95/2006”.

Mai aplicat, „funcția de manager general este incompatibilă cu exercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau/ și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical desfășurate în aceeași unitate sanitară cu respectarea programului de lucru prevăzut în contractul de management, fără a afecta buna funcționare a unității respective, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică”.

Într-un răspuns transmis Hotnews de ANI se arată că, în anul de grație 2024, la mai bine de trei ani de la finalizarea raportului, instituția cnu poate da informații legate de „cauze aflate pe rolul agenției”.

Articolul precedentPrimar din Bacău, acuzat că a folosit acte false pentru a obține o finanțare de la AFIR
Articolul următorTrafic de influență de zeci de mii de euro în Vrancea; un bărbat solicita bani și promitea că va rezolva cu permise de conducere sau diplome de bac