sursă foto: DNA

Nu mai puțin de nouă persoane au fost trimise în judecată într-un dosar instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați, în legătură cu presupuse fapte de trafic și cumpărare de influență.

Dintre cei nouă, unul este arestat la domiciliu, iar un altul se află sub control judiciar, precizează procurorii anticorupție, cu explicația că inculpații vor fi judecați la Tribunalul Vrancea pentru trafic de influență și cumpărare de influență, forma participației penale fiind autoratul și complicitatea.

Faptele, arată DNA, s-au derulat pe parcursul anului 2022 și până în 2023. Și, de când au demarat cercetările, „procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu trei inculpați în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de cumpărare de influență și complicitate la trafic de influență”.

În perioada ianuarie 2022 – octombrie 2023, unul dintre inculpați, singur sau beneficiind de ajutorul a trei complici, ar fi pretins de la mai multe persoane (printre care și cele cercetate în prezenta cauză) foloase necuvenite constând în sume de bani (în total 51.800 euro și 18.003 lei) și alte bunuri în valoare de 1.200 lei, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor funcționari publici pentru angajarea acestora sau a unor rude în cadrul unor instituții publice, pentru obținerea permisului de conducere, pentru obținerea unor diplome de promovare a bacalaureatului etc.

În contextul menționat mai sus, în perioada martie 2022 – octombrie 2023, același inculpat ar fi primit sumele totale de 33.550 euro, 14.618 lei și alte foloase necuvenite în valoare de 1.330 lei. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, detaliază DNA.

Articolul precedentMedicul Cîrstoiu, candidat PSD&PNL la Primăria Capitalei, dezamăgit după ce a fost acuzat de incompatibilitate
Articolul următorRareș Bogdan nu mai vrea uși „ferecate” în PNL pentru PSD; își dorește un parteneriat de 10 ani cu social democrații