Sursa foto: Facebook/ Cătălin Drulă

Președintele interimar al USR Cătălin Drulă a declarat, duminică, la Prima TV, că pachetul „Sprijin pentru România” este prea „puțin și prea târziu.” Mai mult, acesta e de părere că a fost „prost croit și mai e și mincinos pe alocuri.”

 „Deci este un pachet prin care Ciolacu – care cumva văd că ia şi faţa Guvernului, domnul Ciucă stă acolo, mai în dreapta – să spună «am dat»”, a spus Drulă.

Totodată, Drulă a spus că Guvernul primește bani suplimentari, iar în loc să scadă taxele pe carburant și pe energie, ei aleg să arunce „înapoi firimituri” din banii extra pe intră în buget.

Guvernul ia mai mulţi bani decât lua acum un an

„La fel pe carburant. Acuma Guvernul primeşte foarte mulţi bani suplimentari, dar în loc să scadă taxele pe carburant şi pe energie, TVA-ul de la 19 la 5%, cum a propus USR prin proiect de lege, formal, aleg din toţi aceşti bani extra pe care-i primesc la buget să arunce înapoi firimituri”, a declarat Cătălin Drulă.

De asemenea, lideru USR a spus că modelul pe care PSD l-a ales este cel în care „ia cu zece mâini de la populație și aruncă câte ceva înapoi.”

Drulă a reamintit faptul că partidul pe care îl conduce nu a scăzut în sondaje precum a spus toată lumea, acesta declarând că este la același nivel la care se afla în momentul în care a intrat pentru a doua oară în Parlament, la alegerile din 2020.

El vorbește despre „acel mit” în care USR a scăzut în sondaje, precizând că AUR este cel care este abandonat de tot mai mulți votanți.

  „Din cercetările pe care le avem şi noi şi informaţiile culese, e şi o latură de mit în această cădere (a USR în sondajele de opinie – n.r.). Zona generală de intenţie de vot în care ne aflăm este cea care ne-a adus în Parlament, de la ultimele alegeri mă refer. În zona asta generală de reprezentare a votului (15% – n.r.) şi foarte aproape de PNL. Îi respect foarte mult pe aceste milioane de oameni, pentru că sunt undeva între un milion şi două milioane de oameni care îşi regăsesc opţiunea între noi şi vrem să-i convingem pe mai  mulţi să ne voteze. Sunt alegeri în 2024, nu sunt astăzi”, a mai spus Cătălin Drulă.  

De asemenea, liderul USR a spus că formațiunea politică pe care o conduce este o echipă în curs de „sudare”, precizând că în USR ai dreptul să fii în dezacord cu celălalt.

(…) într-un loc în care este linişte mormântală şi toată lumea execută, bate din călcâie şi execută ordinul, nu mai e partid, e unitate militară. Şi asta deja o vedem în cele două partide mari ale sistemului cu epoleţi, care acum se reunesc, în sfârşit, în marele partid de sistem care vrea ca România să rămână aşa cum e, nu vrea ca România să se modernizeze”, a concluzionat Cătălin Drulă.

Citește și: Se rupe USR? Care este planul lui Cătălin Drulă pentru a salva partidul 

Articolul precedentIohannis a celebrat Paștele în Biserica ”Sfânta Treime” din Sibiu
Articolul următorMii de oameni s-au adunat la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.