Sursa foto: Facebook/ Cătălin Drulă

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat la RFI că partidul pe care îl conduce nu se va rupe, în ciuda zvonurilor care au apărut în presă.

Acesta a mai spus că USR va continua să facă Opoziție „pe tot terenul la această coaliție”, afirmând că guvernul „militaro-socialist” a afectat profund buzunarele românilor prin măsurile adoptate.

„Consider că e foarte multă muncă de făcut în Opoziţie, în momentul de faţă, că USR este singura alternativă liberală prodemocratică, USR este casa bună a tuturor celor care vor să contribuie la acest proiect adevărat liberal, de dreapta, de Opoziţie în România”, a precizat Drulă.

„Domnul Cioloş a avut o contribuţie în această construcţie”

Chiar dacă fostul lider al USR a mărturisit că partidul se confruntă cu mai multe probleme în interior, Drulă l-a lăudat pe europarlamentarul Cioloș, precizând că a avut o contribuție serioasă în formarea partidului. Mai mult, președintele interimar al USR e convins că acesta își va putea găsi „ce rol dorește” pentru a contribui în continuare la dezvoltarea USR.

Totodată, acesta a mai afirmat că partidul pe care îl conduce este „singurul partid liberal adevărat”, atât în acțiunea externă, cât și în interior.

„(…) nu e o unitate militară, am văzut ce s-a întâmplat la PNL săptămâna trecută, chiar l-am văzut pe un fost preşedinte acuzând că este unitatea UM PNL. Într-o democraţie, un partid trebuie să fie viu, să existe dezbateri, să existe competiţie internă. Vă asigur că la noi vom avea Congres în octombrie, vor exista mai multe candidaturi, nu va fi totul aranjat cu 96% dinainte şi aşa e sănătos”, a spus Drulă.

De asemenea, liderul USR a amintit faptul că partidul, potrivit ultimelor sondaje, se află în zona ultimelor alegeri prin care au intrat în Parlament, având 16% din Legislativ, cu 80 de parlamentari.

„(…) USR e o forţă, avem 80 de parlamentari, de unde la alegerile anterioare aveam 40 de parlamentari (…). Eu cred că putem merge în sus şi cred că putem construi pentru guvernarea din 2024 şi asta este lupta noastră”, a concluzionat Cătălin Drulă.

Citește și: Drulă, despre plecarea lui Cîțu din fruntea PNL: „A ales sistemul de epoleți și baroni”

Articolul precedentRepublica Moldova are de patru ori mai mulți refugiați decât capacitatea de cazare
Articolul următorPreotul Francisc Doboș: ”Fericirea nu are legătură cu banii, cu buzunarul. Fericirea este prezența celorlalți”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.