Captură video Facebook/ Europa FM
Captură video Facebook/ Europa FM

Invitatul de azi al emisiunii România în Direct de la Europa FM a fost preotul romano-catolic Francisc Doboș.

Cătălin Striblea, moderatorul emisiunii, a ales ca temă de discuție frica, întrebându-i pe ascultători care sunt motivele fricii, mai ales în contextul actual.

Emisiunea s-a axat pe situațiile care îi sperie pe români, fie că vorbim de războiul din Ucraina, situația economică cu care a ajuns să se confrunte România sau grijile pentru viitor.

Cătălin Striblea: ”Una dintre temerile românilor este viitorul copiilor din România”

În cadrul emisiunii care l-a avut ca invitat pe părintele Francisc Doboș, Cătălin Striblea a pus accent și pe speranță, îndrumându-i pe ascultătorii Europa FM să se întrebe unde anume își caută și își găsesc speranța, ca modalitate de luptă împotriva temerilor care îi acaparează zi de zi.

Unde ne căutăm și unde ne găsim speranța? În prieteni? În Dumnezeu? Cum depășesc românii momentele complicate? Și, mai ales, un preot are frici mai mari decât oricare altă persoană? Sunt aceste frici legate de lucruri sau de alte persoane?, au fost parte din întrebările adresate de prezentatorul emisiunii.

Diferența dintre teamă și frică: frica paralizează, în timp ce teama este cea care oferă speranța de care avem atât de mult nevoie

Frica paralizează. Teama îmi dă acea prudență, ca să nu fac prostii mai mari decat mine. Teama mea este persoana mea, propriile mele slăbiciuni. Dușmanul cel mai mare nu e aproapele meu. Dușmanul sunt eu, atunci cand îl abandonez pe Dumnezeu”, a declarat preotul romano-catolic.

Francisc Doboș: ”Smerenia nu trebuie sa fie gheboasă sau prefacută”

Preotul a ținut să explice că întreaga umanitate traversează vremuri cel puțin complicate, iar frica nu ține, totuși, cont numai de contextul războiului dus la granița cu România.

Francisc Doboș a ținut să vorbească despre exemplul personal, declarând că o modalitate de a lupta împotriva fricilor rămân smerienia, bunătatea și speranța.

Frica nu dispare. Frica va rămâne întotdeauna. Socieatea este acaparată de frică, nu doar zilele astea, în care asistăm la un război. Simțim frica în fiecare zi”, a adăugat preotul.

”Nu avem wi-fi-ul direct către Dumnezeu”

Toți alergă spre locul de muncă. Toți aleargă spre ceva, mai ales în zilele astea. Mulți sunt în drum spre serviciu sau blocați în trafic.

Aceasta agitație fizică duce la o agitație sufletească. Faptul că suntem nemulțumiți duce la o teamă, iar această teamă nu ține de război”, a conclus preotul Francisc Doboș.

Articolul precedentSe rupe USR? Care este planul lui Cătălin Drulă pentru a salva partidul  
Articolul următorCele mai grave inundații din istorie. Sute de persoane ucise, mii de locuințe distruse
Jurnalist full-time / Pesimist part-time