Sursa foto: Facebook/ Cătălin Drulă

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cătălin Drulă a precizat că USR este și va rămâne singurul partid liberal care luptă pentru modernizarea României.

Acesta a mai spus că scena politică de la noi din țară este formată dintr-un sistem unit „cleptocrat cu epoleți la putere” și opoziția democratică a USR, partid pro-european, liberal.

„Pentru 2024 între aceste două forțe se va da lupta. România pakistanizată, pseudo-militarizată, viktor-orbanizată (PSD-PNL) vs. România pro-europeană, occidentală, liberală (USR)”, a scris președintele interimar al USR.

Cîțu nu mai este președintele PNL

De asemenea, Drulă a spus că fostul lider liberal ar fi putut să contruiască, împreună cu USR, o Românie modernă, dar a ales „sistemul de epoleți și baroni.”

„Noi rămânem determinați să creștem, să spargem blocada mediatică și să oferim României speranța de modernizare.Și prietenul lui Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, a anunțat că își dă demisia din funcția de secretar general PNL și din cea de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, portofoliu responsabil de PNRR”, a concluzionat Cătălin Drulă.

Reamintim că vineri, într-o ședință a Biroului Executiv Național, 42 de lideri liberali au decis organizarea unui Consiliul Național, duminică, unde va fi stabilită data Congresului extraordinar pentru alegerea unui nou lider în fruntea PNL.

Potrivit surselor liberale, Nicolae Ciucă este preferat să preia conducerea partidului. După demisia lui Cîțu de astăzi de la conducerea PNL, interimatul va fi preluat de prim-vicepreședintele Politici Publice, Gheorghe Flutur.

La ședința convocată de Cîțu au fost prezenți Dan Vîlceanu, deputatul Cristian Băcanu și Theodor Stolojan. Ședința a fost suspendată deoarece nu a avut cvorumul necesar.

Fostul președinte PNL a declarat că și-a dorit să aibă o discuție cu colegii liberali cu privire la viitorul partidului, precizând că niciodată nu s-a simțit „confortabil” după ce a acceptat să intre la guvernare alături de PSD.

„Din păcate am avut dreptate, e un efect de bumerang, inflația crește. Nu au vrut să participe la singura ședință convocată statutar. PNL nu respectă statutul. Suntem un partid la guvernare. Lângă România este război. Ceea ce facem în acest moment tocmai stabilitate nu arată”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu: „Aș fi vrut să îmi prezint demisia în fața colegilor. Am demisionat”

Articolul precedentStelian Ion: „Anunțul triumfalist al Guvernului potrivit căruia ar fi fost îndeplinite toate jaloanele din PNRR este eronat”
Articolul următorUn pacient ucrainean și un pacient român „împart” același buget pentru o masă în spital? Guvernul României alocă doar trei lei pentru masa unui pacient internat în spital
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.