Sursa foto: Facebook/ Partidul Național Liberal

La ședința convocată de Cîțu au fost prezenți Dan Vîlceanu, deputatul Cristian Băcanu și Theodor Stolojan. În Biroul Executiv sunt 62 de membri, din care 53 au drept de vot.

După ședința BEx, Florin Cîțu a declarat că rolul ei era simplu, de a avea o discuție cu colegii liberali pentru a schimba drumul pe care PNL a intrat.

De asemenea, acesta a spus că nu a fost „confortabil” cu compromisul PSD, acesta fiind și motivul pentru care mulți lideri liberali nu au fost de acord.

„Din păcate am avut dreptate, e un efect de bumerang, inflația crește. Nu au vrut să participe la singura ședință convocată statutar. PNL nu respectă statutul. Suntem un partid la guvernare. Lângă România este război. Ceea ce facem în acest moment tocmai stabilitate nu arată”, a declarat Cîțu.

Nicolae Ciucă este favorit să devină noul lider al PNL

Totodată, fostul premier a precizat că și-ar fi dorit să își prezinte demisia în fața colegilor din partid, precizând că nimeni nu i-a cerut demisia din funcția de președinte al Senatului.

„Nu s-a pus problema, nu s-a discutat. Nimeni nu mi-a cerut demisia din funcție, se face un congres. Cum iau decizii, eu vin și vă anunț. Această coaliție cu PSD pentru mine a fost greu de digerat. Tot ce am făcut am luat decizii pentru binele României. Dacă eram ascultat, astăzi nu aveam aceste probleme. Sunt decizii care au efect de bumerang”, a mai adăugat Cîțu.

Acesta e amintit că a rămas fidel principiilor liberale, chiar dacă majoritatea care l-au susținut acum șase luni l-au abandonat. Întrebat dacă acum se simte la fel ca Ludovic Orban, acesta a declarat că nu poate să facă niciun comentariu.

În încheierea mesajului său, Cîțu a spus că liderilor liberali nu au avut curajul să se prezinte la o discuție serioasă pentru a tranșa viitorul PNL.

Cîțu: „Sunt lucruri pe care puteam să le facem mai bine”

Articolul precedentArcul de Triumf va fi iluminat în albastru de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului
Articolul următorStelian Ion: „Anunțul triumfalist al Guvernului potrivit căruia ar fi fost îndeplinite toate jaloanele din PNRR este eronat”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.