Sursa foto: Facebook/ Partidul Național Liberal

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat că sâmbătă va avea loc o ședință a biroului executiv al partidului, afirmând că ședința organizată, astăzi, de liderii care îi cer demisia nu este statutară.

Acesta a declarat că va respecta regulile și va organiza mâine un BEX cu prezență fizică.

„(…) Repet: cererile de convocare a BEX sunt adresate președintelui PNL. Eu am tot discutat și știam că sunt nemulțumiri. Multe nu au legătură cu PNL. (…) Guvernarea care nu e optimă o văd și românii, nu doar eu. Sunt lucruri pe care puteam să le facem mai bine”, a spus Florin Cîțu.

Cîțu, pe urmele lui Ludovic Orban

Întrebat de jurnaliști dacă are de gând să demisioneze din fruntea partidului, Cîțu a declarat că acest lucru nu se va întâmpla. Mai mult, acesta a mai precizat că și dacă va rămâne fără funcția de președinte al partidului și al Senatului va continua să apere principiile liberale.

„Voi fi liberal şi voi apăra principiile liberale cât sunt în politică. Până la urmă, în politică suntem pentru a apăra principiile. Eu cel puţin am intrat în politică şi în PNL pentru a apăra principiile liberale”, a spus Cîțu în fața sediului PNL.

De asemenea, președintele Senatului a adăugat că Iohannis nu se va implica în problemele de partid, precizând că relația dintre cei doi este una „bună.” Totodată, liderul PNL a mai spus că este „dezamăgit” de situația în care se află partidul pe care îl conduce.

„Trebuie să spun că sunt dezamăgit de situaţie, bineînţeles, pentru că sunt oameni cu care noi am pornit la drum acum şase luni de zile, am pornit cu un proiect, plec în SUA, reprezentând România. (…) Mă întorc acasă, cu această situaţie, fără să avem o discuţie”, a explicat Cîţu.

Ședința Bex cerută de Cîțu va avea loc sâmbătă, la ora 12:00, la sediul PNL din Aleea Modrogan, cu prezență fizică. Cei care nu îl mai vor pe Cîțu la conducerea patidului au decis convocarea Consiliului Național duminică, ședință în care se va decide organizarea unui Congres extraordinar pentru schimbarea lui din fruntea PNL.

La ședința organizată de tabăra anti-Cîțu, 45 de lideri liberali au votat pentru convocarea CN, ședință la care Florin Cîțu și secretarul general Dan Vîlceanu nu au fost prezenți.

Citește și: Dan Vîlceanu: Dacă în urma discuțiilor Florin Cîțu va considera că trebuie să își dea demisia, și-o va da

Articolul precedentGardul vilei de protocol al lui Traian Băsescu, vandalizat
Articolul următorMinistrul Apărării îi liniștește pe români: nu va fi reintrodus stagiul militar obligatoriu
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.