Sursa foto: Captură Video Antena 3

Marian Căpățână, un intermediar în dosarul Bercea Mondial-Mircea Băsescu a vandalizat, vineri, gardul vilei de protocol în care fostul președinte al României locuiește. Bărbatul a scris cu vopsea roșie mesajul „Petrov, achită-ți datoriile”, iar Secția 1 Poliție efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Bărbatul a declarat că a făcut acest gest în semn de protest, precizând că din cauza fostului președinte a făcut doi ani de închisoare.

„Acest individ Petrov trebuie să îşi plătescă datoriile. În anul 2008 am intrat în politică. În 2009, puteţi întreba pe toată lumea din judeţul Olt, inclusiv pe Ponta şi pe Şova, m-am implicat total în a câştiga Traian Băsescu preşedinţia din 2009”, a declarat Căpățână, potrivit Antena 3.

Traian Băsescu își caută apartament

De asemenea, acesta a declarat jurnaliștilor că vrea să învețe graffiti, afirmând că urmează și alți „indivizi penibili ai politicii românești.”

„Vreau să învăț să fac graffiti și o să urmeze și alte persoane cărora să le fac graffiti”, a spus Marian Căpățână.

Fostul președinte are termen să elibereze locuința de protocol din București în termen de 60 de zile, ca urmare a deciziei Înaltei Curți privind colaborarea sa cu Securitatea.

Ieri, Traian Băsescu a declarat că este în căutarea unui apartament cu trei camere, precizând că urmează să își vândă titlurile de stat pentru a avea bani să își cumpere o nouă locuință.

„Încep să mă uit, pe ici pe colo, după un apartament. La preţul pieţei, un apartament cu trei camere ne-am dori, aşa am stabilit, că trei camere ne ajung, având în vedere facturile uriaşe care vin la încălzire şi electricitate”, a spus fostul președinte.

Potrivit declarației de avere, Traian Băsescu a avut în 2020 venituri de peste 240.000 de euro, din care 200.000 de la Parlamentul European și 40.000 din indemnizația de fost președinte. De asemenea, investițiile sale în titluri de stat se apropie de 800.000 de euro.

Reamintim că Traian Băsescu a revenit în România în noaptea de miercuri spre joi, după ce a fost externat de la un spital din Bruxelles.

Citește și articolul: Traian Băsescu își caută apartament: „Cu trei camere ne-am dori”

Articolul precedentMinistrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu: România nu poate achita în ruble gazele naturale livrate din Rusia
Articolul următorCîțu: „Sunt lucruri pe care puteam să le facem mai bine”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.