Sursa foto: Facebook/ Ion Dumitrel

Președintele PNL Florin Cîțu se confruntă cu o „revoltă” în propriu partid, după ce 40 de filiale din țară au semnat o scrisoare prin care i-au cerut să demisioneze din funcție.

Printre semnatari se numără și Organizația Alba a PNL, care prin vocea liderul Ion Dumitrel a transmis un mesaj clar fostului premier.

„PNL Alba este printre organizaţiile semnatare, prin urmare suntem pentru convocarea unui Congres Extraordinar. Şi, da, suntem printre organizaţiile care l-au susţinut pe Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte. Cam aşa stau lucrurile foarte pe scurt”, a precizat Dumitrel, potrivit Agerpres.

„Nu ne este dat să ştim încotro vor merge lucrurile”

De asemenea, liderul PNL Alba a mai precizat că atât el, cât și alți colegi din țară consideră că Florin Cîțu nu a adus rezultatele așteptate de către liderii liberali după ce acesta a preluat conducerea partidului.

„Totul e diferit, suntem într-un cadru diferit, în care proporţia crizei economice actuale îi atinge pe români. Prin urmare, e cazul să avem puterea să acceptăm că unele aspecte trebuie corectate imediat, nu într-o perioadă nedefinită de timp”, a spus președintele PNL Alba.

Totodată, acesta a afirmat că la Congresul extraordinar ar trebui să se pună accent pe includerea opiniilor tuturor și nu doar pe excluderea lui Cîțu din fruntea partidului, fiind nevoie de o dezbatere despre situația actuală a PNL.

„Iar politica, aşa cum o văd eu, nu este despre o raportare de 1 la 1, dacă cineva e de acord sau nu cu altcineva. (…) Cum nu cred că după acest congres lucrurile trebuie să fie puse exclusiv pe umerii cuiva pentru a fi rezolvate”, a concluzionat Ion Dumitrel.

Reamintim că și Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, a declarat că e nevoie de un restart pentru ca partidul să se pregătească pentru alegerile din 2024.

Astăzi, la Vila Lac din București a avut loc o întâlnire între cei patru prim-vicepreședinți ai PNL și Florin Cîțu. Aceștia iau prezentat lista cu semnăturile majorității șefilor de organizații județene care i-au cerut să demisioneze, dar Cîțu a refuzat acest lucru.

Cei patru prim-vicepreședinți PNL sunt Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu.

Alexandru Muraru crede că PNL trebuie să treacă la un alt nivel

Articolul precedentGabriela Firea: „Familia stă la baza fiecărei societăți”
Articolul următorAnunțul premierului Nicolae Ciucă privitor la atingerea obiectivelor din PNRR
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.