Sursa foto; Facebook/ Gabriela Firea

Ministrul Familiei Gabriela Firea a participat la un eveniment organizat de PSD și de PES Activists România unde a vorbit despre dreptul copiilor de a fi egali, de a avea aceleași oportunități.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul primar al Capitalei a declarat că în familie se resimt toate problemele societății, că este vorba de educație, sănătate sau venituri.

„Copiii sunt rodul fiecărei familii, iar viitorul lor depinde de cât de stabilă este viața familiei”, a menționat Firea.

Gabriela Firea: „De multe ori, competiția nu este corectă, iar șansele nu sunt egale”

La eveniment a participat și europarlamentarul Victor Negrescu, coordonatorul PES Activists România. Acesta a vorbit despre valorile democratice care vor ajuta pe români să treacă peste această perioadă dificilă.

Ministrul Familiei a vorbit de situația celor 1,3 milioane de copii de la noi din țară ce sunt afectați de sărăcie și excluziune socială. Aceasta a afirmat că unul din trei copii nu au acces la serviciile medicale și mersul la școală reprezintă o adevărată povară pentru familiile lor.

„Pentru ei trebuie să ne concentrăm forțele. Protejăm acești copii în situații de risc. Garanția pentru Copii, instituită la nivel european, ne va ajuta să ajungem la acești copii, să știm de ei și de situațiile grele în care se află. Și mai important, îi vom putea ajuta”, a mai scris Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a declarat că prin PNRR și fondurile nerambursabile ( 50 de milioane de euro) vor fi folosiți pentru a pune la punct o lege prin care se va preveni separarea copiilor de familia lor. Mai mult, Firea a anunțat că vor fi înființate 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili ai României.

„Egalitatea, principiu de bază al social-democrației, înseamnă aceleași oportunități pentru fiecare. Toți copiii trebuie să aibă aceleași șanse de a avea o bună educație, de a se dezvolta și de a-și pune în valoare potențialul aproape infinit pe care fiecare om îl are la început de viață”, a concluzionat ministrul Familiei Gabriela Firea.

Citește și articolul: Gabriela Firea: Bucureștenii vor plăti facturi duble. Nicușor Dan a propus majorarea preţului gigacaloriei

Articolul precedentControl la un depozit ilegal de deșeuri din Sectorul 3
Articolul următorPNL Alba vrea un nou președinte în fruntea partidului. Ion Dumitrel: „Unele aspecte trebuie corectate imediat”