Sursa foto: Facebook/ Octavian Berceanu

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Octavian Berceanu a vorbit despre modul în care Sectorul 3 ascunde mii de tone de gunoi într-un depozit ilegal din Popești-Leordeni, Splaiul Unirii nr. 15.

În fața porții depozitului au fost prezenți și senatorul de la Comisia de Mediu Dragoș Popescu, consilierii locali de la Popești- Leordeni și consilieri locali de la Sectorul 3.

Fostul șef al Gărzii de Mediu a precizat că Poliția Română are dreptul să verifice proveniența deșeurilor aflate în acea hală, să amendeze și să cheme Garda de Mediu. Acesta a susținut că există deșeuri stradale și menajere depozitate ilegal.

„Vedem cum o instituție a statului nu se supune unui control al Poliției”

Berceanu a atacat administrația Sectorului 3, precizând că Primăria „acoperă infracționalitatea de mediu.”

„Ne aflăm în Ilfov, unde este centrul infracționalității de mediu din România. Să vedem dacă Garda de Mediu o să apară. Ar trebui să intre în această incintă, să verifice proveniența, modul în care au fost transportate. Cei de ISU trebuie să vadă dacă există amenajări care să faciliteze intervenția în caz de incediu”, a spus Octavian Berceanu.

Totodată, acesta este de părere că nu există autorizație pentru acest spațiu de depozitare a deșeurilor, reamintind că focul ce a cuprins ieri un depozit a trecut foarte aproape de această hală.

Fostul șef al Gărzii de Mediu l-a atacat pe ministrul Tanczos Barna, acuzându-l că în loc să promoveze oameni capabili, el îi demite.

„Asta e opțiunea politică. Opțiunea sa de ministru ar fi să trimită Garda de Mediu în astfel de locații. E un atentat la siguranța cetățenilor și astfel de comportamente sunt tolerate de mediul politic din România”, a mai spus Berceanu.

În încheierea mesajului său, acesta a precizat că Sectorul 3 plătește bani mulți televiziunilor pentru a promova un altfel de adevăr. Mai mult, primarul a interzis intrarea poliției în acel depozit.

„Romania, un film cu Al Capone! Epic! Primarul nu permite accesul în incinta pentru controlul Gărzii Naționale de Mediu și a Politiei Nationale. Aici sunt depozitați ilegal mii de metri cubi de deșeuri și resturi inflamabile care pot genera un incendiu de 10 ori mai mare decât cel de ieri din Glina. România, la mâna infractorilor! Baronul local face legea, nu Guvernul!”, a conchis fostul șef al Gărzii de Mediu.

Berceanu: ”Dăm vina pe bombardamentele din Ucraina, dar nu vedem incendierile din România”

Articolul precedentTraian Băsescu își caută apartament: „Cu trei camere ne-am dori”
Articolul următorGabriela Firea: „Familia stă la baza fiecărei societăți”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.