Sursă foto: Pixabay/DangrafArt
Sursă foto: Pixabay/DangrafArt

Republica Moldova se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește spațiul de cazare al refugiaților ucraineni care au ajuns pe teritoriul statului.

Anunțul a fost făcut de Organizația Salvați Copiii.

Asistență umanitară pentru mamele cu copii care s-au refugiat pe teritoriul Republicii Moldova

Este motivul pentru care reprezentanții Organizației Salvați Copiii au decis să acorde asistență umanitară mamelor și copiilor care s-au refugiat în Republica Moldova.

Un transport cu aproape 250.000 de produse igienico-sanitare a plecat spre Chișinău, prin vama Albița. Ajutoarele constau în scutece, șervețele umede, absorbante și produse de igienă.

Aproape 100.000 de refugiați ucraineni se află în Republica Moldova. Dintre aceștia, aproximativ 40.000 sunt copii

Conform comunicatului transmis de organizație, ajutoarele sunt pentru 22.000 de bebeluși, copii de vârstă mică, si mamele lor.

În plus, organizatorii au precizat că mamele și copiii din Ucraina sunt cazați, în momentul de față, în 100 de centre pentru refugiați.

Un raport al Agenției ONU pentru refugiați arăta că, deși Republica Moldova dispune de o capacitate de gestionare a unui flux de 25.000 de refugiați, în prezent găzduiește un număr de patru ori mai mare, conform datelor oficiale, relatează Mediafax, citat de publicația Descoperă.ro.

Germania va împrumuta Republica Moldova cu 50 de milioane de euro, fără condiționalități

În urmă cu o săptămână, Germania a anunțat că va ajuta Republica Moldova. Ajutorul vine sub forma unui împrumut, în valoare de 50 de milioane de euro.

Banii au scopul de a ajuta refugiații, dar și costurile ridicate cu energia.

Articolul precedentSemnal îngrijorător: Pandemia a afectat capacitatea de învățare a elevilor
Articolul următorSe rupe USR? Care este planul lui Cătălin Drulă pentru a salva partidul  
Jurnalist full-time / Pesimist part-time