Sursa foto: Observatorul Prahovean

Tradiționala slujbă de Paște de duminică dimineață a fost oficiată de Pierbattista Pizzaballa, arhiepiscopul latin al Ierusalimului, în locul unde se spune că ar fi murit și apoi înviat Iisus.

După aproape trei ani, turiști și pelerini s-au adunat în această zonă pentru a putea participa la slujba de Paștele Catolic, asta în contextul în care Israelul și-a închis granițele pentru turiști din cauza pandemiei de coronavirus.

Autoritățile au anunțat că peste 30 de mii de turiști sunt așteptați în următoarea perioadă să ajungă în Țara Sfântă, în condițiile în care se sărbătorește și Paștele evreiesc, iar musulmanii marchează luna sfântă a Ramadanului.

Ministerul israelian al Turismului a anunţat că se aşteaptă la sosirea a 30.000 de turişti străini numai în această săptămână, în condiţiile în care se sărbătoreşte şi Paştele evreiesc, în timp ce musulmanii marchează luna sfântă a Ramadanului.

 „Să nu uităm de toate situaţiile de moarte care ne înconjoară”

Pierbattista Pizzaballa a declarat că în această perioadă critică în care se află omenirea nu trebuie să uităm de aproapele nostru.

„Să ne gândim la condiţiile groaznice în care mulţi oameni din întreaga lume se află astăzi, fie în Ţara Sfântă, fie în Ucraina, în Yemen, în unele ţări din Africa şi Asia”, a declarat acesta, potrivit G4media.

De asemenea, Pizzaballa a mai spus că învierea reprezintă anunțul unei noi bucurii ce „trebuie să ajungă astăzi la toată lumea, peste tot în lume, în fiecare colţ al pământului.”

Din populația de aproape 10 milioane de oameni ai Israelului, minoritatea creștină reprezintă doar 2%.

Reamintim că ieri, la Vatican, a avut loc slujba de Înviere, Papa Francisc vorbind despre „orurile războiului.” Acesta a spus, la finalul discursului său, „Hristos a Înviat” în ucraineană.

„În acest întuneric provocat de război, provocat de cruzime, cu toții ne rugăm. Ne rugăm pentru voi și alături de voi în această seară. Ne rugăm pentru toată suferința voastră. Putem doar să vă oferim apropierea noastră și rugăciunea noastră și să vă spunem să aveți curaj și că suntem alături de voi. Celebrăm cel mai important lucru: Hristos a Înviat!”, a spus Papa Francisc.

Citește și: Iohannis a celebrat Paștele în Biserica ”Sfânta Treime” din Sibiu

Articolul precedentDrulă este nemulțumit de măsurile anunțate de Guvern
Articolul următorS-a inaugurat prima legătură aeriană între Tel Aviv și Sharm el-Sheikh
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.