Vești bune pentru cei care își doresc să petreacă câteva zile la stațiunea balneară la Marea Roșie.

Campania națională israeliană El Al a anunțat că duminică a fost inaugurată prima legătură aeriană între Tel Aviv și Sharm el-Sheikh, informează Agerpres.

„Primul zbor 5193 al companiei Sun Dor care face parte din grupul El Al, zbor cu destinaţia Sharm el-Sheikh, a decolat în această dimineaţă la orele locale 10:15 (07:15 GMT) de pe aeroportul Ben Gurion, acesta fiind primul zbor al unei companii aeriene israeliene spre Sharm el-Sheikh”, a anunţat El Al într-un comunicat.

De asemenea, Egiptul este prima țară arabă ce a semnat, în 1979, un acord de pace cu Israelul, existând zboruri directe de pe aeroportul israelian Ben Gurion din Tel Aviv și capitala Egiptului, Cairo.

Un avion al companiei naţionale egiptene Egypt Air a aterizat în Israel, o premieră

Reamintim că anul trecut, la începutul lunii octombrie, în Israel a aterizat, în premieră, un avion al companiei egiptene Egypt Air, până atunci fiind operațională o filială a Egypt Air, Sinai Air- avioanele nearborând draptelul egiptean.

Venirea la putere a lui Naftali Bennet a întărit relațiile cu Egiptul: premierul israelian făcând două vizite în Egipt la sfârșitul anului trecut. Totodată, acesta a a participat la un summit la care au fost prezenți reprezentanți ai Emiratelor Arabe Unite și liderul țării, Mohammed bin Zayed.

După ce, în 2020, Israelul şi-a normalizat relaţiile cu Emiratele, Bahrainul şi Marocul, el a inaugurat zboruri directe cu aceste ţări.

La nivel național, din România pleacă zilnic de pe trei aeroporturi importante 20 de curse spre Tel Aviv, durata de zbor fiind de 2 ore și 30 de minute.  Totodată, spre Egipt există zboruri cu o escală de pe cinci aeroporturi, durata fiind între 4 și 6 ore.

Românii preferă să își petreacă vacanța de Paști la plajă, motiv pentru care Egiptul este destinația aleasă de majoritatea. Din acest motiv s-au organizat  zboruri charter București – Hurghada (curse în 21, 22 și 23 aprilie), Cluj-Napoca – Hurghada (23 aprilie), Timișoara – Hurghada (23 aprilie), Iași – Hurghada (22 aprilie) și București – Sharm el Sheikh (din 23 aprilie).

O vacanță de șapte zile costă 617 euro/persoană, cu reducere de 15%, în funcți de hotelul pe care românii îl aleg.

Citește și: Turismul din Delta Dunării s-a revitalizat! Primele vase de croazieră au ajuns la Tulcea

Articolul precedentMii de oameni s-au adunat la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim
Articolul următorCare este datoria creștinilor în această perioadă. Purtătorul de cuvânt al BOR vine cu explicații
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.