Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a declarat pe o rețea de socializare că intrarea lui Iisus în Ierusalim relevă până în zilele noastre nu doar „emergența dumnezeirii Sale”, dar și confuzia omului față de Adevăr.

Acesta susține că în două mii de ani, omenirea încă nu vede și nu aude, precum Iisus a spus-o în pildele sale.

„Alegem, cu un vechi și strâmb reflex, minciuna și întunericul, în locul adevărului și al luminii (re)cunoașterii”, a spus purtătorul de cuvânt.

De asemenea, Bănescu a mai spus că toate cuvintele lui Hristos au fost deformate, a avut loc o deconstruire ideologică a mesajului pe care L-a transmis în lume.

„Să-L primim în inima noastră”

„(…) cu politizarea și instrumetalizarea acestuia în actul odios al justificării uciderii aproapelui, fie într-un război genocidar, fie în efigia construită pe minciună și propagandă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al BOR.

Totodată, Bănescu a explicat ce trebuie să facă adevărații creștini în această perioadă tulbure. El a spus că în ciuda umbrii „negre a îngrijorării aruncate de monstrul războiului”, e de datoria sa să roage și să se implice pentru salvarea „fraților creștini din Ucraina”, care din nefericire au parte de teroare, nu de sărbătoare.

„Hristos este blândul „Domn al păcii”, al milei și al dragostei, nu vreo veche și crudă zeitate slavă a războiului. Să-L primim în inima noastră, la ușa căreia stă și bate discret nu dând buzna, nu cotropindu-ne, ci așteptând răspunsul nostru liber la chemarea Sa tăcută și iubitoare. Hristos a înviat ! Să nu-L căutăm, așadar, printre cei morți din cauza urii și sfidării Adevărului răstignit, ci printre cei vii (oricum ar fi ei)”, a conchis purtătorul de cuvânt al BOR.

Patriarhia Română se aşteaptă ca la slujba de pe Dealul Patriarhiei să participe peste 3.000 de credincioși.

Reamintim că în noaptea de sâmbătă, catolicii au sărbătorit Învierea Domnului la Vatican. Papa Francisc a binecuvântat focul sfânt din Bazilica Sfântul Petru, iar duminică, în prima zi de Paşte, a transmis mesajul tradiţional Urbi et Orbi.

Citește și: Cum va avea loc slujba de Înviere. Anunțul Patriarhiei Române

Articolul precedentS-a inaugurat prima legătură aeriană între Tel Aviv și Sharm el-Sheikh
Articolul următorPrima grădiniță cu salină din București se află în Sectorul 5. Piedone: „Continuăm să facem imposibilul… posibil”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.