Foto: ARBDD - Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării
Foto: ARBDD - Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

În ciuda războiului din Ucraina, în județul Tulcea s-a dat startul sezonului de croaziere în Delta Dunării. Primele vase de croazieră fluvială cu turişti din Europa de Vest au ajuns zilele trecute, în Delta Dunării, războiul din Ucraina neinfluenţând până acum acostările în porturile tulcene. Directorul celei mai mari firme de turism din România care operează navele de croazieră fluvială, Cătălin Buciu, a declarat că anul acesta, în porturile dunărene din judeţul Tulcea, sunt programate circa 280 de acostări. Numărul opririlor în judeţ a crescut față de anul trecut, când s-au înregistrat circa 130.

Ce excursii preferă turiştii care vin în Delta Dunării

„Prima navă de croazieră fluvială a ajuns în Tulcea pe data de 5 aprilie, a avut la bord 55 de turişti din Danemarca şi Suedia. Duminică, la Mila 35, a acostat o navă cu 99 de turişti din Germania şi Danemarca. În trei zile, mai avem încă două acostări. Deocamdată, nu avem nicio acostare anulată din cauza războiului din Ucraina”, a precizat Cătălin Buciu.
Turiştii care vin în Delta Dunării fac excursii pe canale cu ambarcaţiuni de dimensiuni mici sau cu cele de 80 de locuri.

„Majoritatea turiştilor merg în excursii de patru ore cu ambarcaţiuni de 10 persoane. Dar avem şi nave cu o capacitate de 80 de locuri care stau la dispoziţia turiştilor străini pentru a vizita Delta”, a explicat managerul firmei de turism.
289 de nave de croazieră fluvială au ajuns în judeţul Tulcea anul trecut. Cele mai multe, 219, au acostat în Portul Tulcea, iar cele mai puţine, în număr de 7, au oprit în satul Crişan, din Delta Dunării.
  În anul 2020, când a început epidemia de COVID,  în judeţul Tulcea erau programate să aibă loc circa 280 de acostări. Din cauza restricţiilor impuse de COVID, numărul navelor care au ajuns în Deltă s-a redus la 20. Delta Dunării este situată în partea de est a României și la extremitatea sud-estică a Ucrainei. Ea se prezintă în formă clasică a literei delta, având forma unui con plat cu vârful în punctul de separare a brațelor fluviului în zona strâmtorilor dintre Orlovka și Isaccea. La est de acest punct, valea se lărgește marcând delta propriu-zisă care, înainte ca fluviul să se verse în Marea Neagră, se extinde pe o suprafață de 100 km lungime și 100 km lățime, iar de aici se continuă în interiorul marii pe o distanță de aproximativ 10-15 km.

Rareş Bogdan, atac furibund la adresa USR: Sigur că e uşor frustrant să fii în afara jocului de putere

Articolul precedentBanca Mondială, semnal de alarmă: Creșterea economiei României va încetini anul acesta
Articolul următorRefugii montane panoramice amplasate în premieră în România, atracție pentru mii de turiști