Rareș Bogdan
Rareș Bogdan

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan l-a criticat virulent pe Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR. Are „reacţii de frustrare”, după ce l-a catalogat pe Klaus Iohannis drept „cel mai mare trădător” deoarece ar fi scos USR de la guvernare, a spus Rareş Bogdan despre Cătălin Drulă.

„Par mai mult reacţii de frustrare că nu mai sunt la guvernare. Noi căutăm să guvernăm responsabil, am căutat o majoritate cât mai puternică pentru a putea oferi românilor perspectiva unei ţări care în acest nor de furtună, în această zonă geopolitică extrem de încercată în această perioadă să aibă liniştea unei guvernări serioase. Pe noi nu ne-a preocupat niciodată ce se întâmplă în alt partid. Ne vedem de guvernarea ţării, de partidul nostru. Dacă vor să-şi exprime opiniile, îi invităm să intre în partidul nostru dacă sunt atât de doritori să ştie cum funcţionează PNL”, a declarat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan: Ultima noastră preocupare este ce fac domnii din USR

Prim-vicepreşedintele PNL susține că USR recurge la „tot felul de artificii” iar partidul condus de Cătălin Drulă „nu reuşeşte să treacă de pragul de 10%”, conform sondajelor, spune europarlamentarul liberal. Potrivit lui Rareş Bogdan, preocuparea PNL este guvernarea.

„Mi se pare o frustrare a unor oameni care au înţeles că ieşirea de la guvernare în vară pe motive de dezvoltare a zonei rurale a României – de asta au plecat de la guvernare – a fost o greşeală. În momentul ăsta încearcă să iasă în faţă prin tot felul de artificii. Pe sondajele pe care le-am prezentat azi, USR nu reuşeşte să depăşească pragul de 10%. Sigur că e uşor frustrant să fii în afara jocului de putere. Ultima noastră preocupare este ce fac domnii din USR. Preocuparea noastră este guvernarea”, a afirmat Rareş Bogdan.

„Cred că oamenii serioşi din ţara asta care înţeleg responsabilitatea actului de guvernare nu sunt interesaţi de atacurile din partea oamenilor care stau pe margine şi aruncă cu seminţe”, a spus Rareş Bogdan, făcând referire la USR.

Cătălin Drulă: Am intrat într-o mare pace iohaniană, într-o liniște în care sistemul nu vrea să fie deranjat

Cătălin Drulă a acuzat recent faptul că USR nu a ieşit de la guvernare, fiind dat afară prin decizia președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a catalogat drept „cel mai mare trădător”.

„Am fost dați afară de la guvernare. În fapt, dincolo de formalismul gesturilor, era o decizie deja luată. Arhitectul acestei decizii este Klaus Iohannis și el este și cel mai mare trădător al misiunii, al unui curent modernist în România. Mi-a promis modernizare în 2014, când eram un simplu cetățean și mi-am pus o mare speranță, mi-a promis din nou modernizare în 2019 că s-a opus la PSD, iar acum a așteptat doar 8 luni după alegerile parlamentare pentru a face această rocadă cu aducerea întregului sistem vechi politic la putere.

Am intrat într-o mare pace iohaniană, într-o liniște în care sistemul nu vrea să fie deranjat. USR s-a simțit nedorit și ejectat din acest sistem. Nu am putut rămâne la guvernare în situația în care miniștrii sunt dați afară pe rând, în care programul e călcat în picioare, în care banii nu merg unde trebuie. La ședințele coaliției de guvernare aveam impresia că suntem singurii cărora ne pasă de temele reale. (…)

PNL și PSD au doar culorile diferite și le convine România așa cum e. Nu e niciunul dintre liderii acelor partide care stă noaptea și își face griji despre cum să facă reforme. (…) De aceea există această disperare în societate. De aceea crește AUR în fața unor disperați pe care-i amăgește Georgică de la galerie cu niște cuvinte frumoase. Însă, cred că odată cu încetarea pandemiei li se va lua celor din AUR mult vânt din vele. Pandemia e o cauză majoră a acestei tulburări în societate. (…) Mesajul cu care noi venim în legătură cu AUR e de a le deschide oamenilor ochii că sunt doar niște vorbe aruncate care sună bine, care sunt seducătoare, dar care nu au nimic în spate. Au zero soluții! Nu e niciun fel de substanță în cazul politicilor publice, de vreun fel de respect pentru regulile democratice. Cred că la nivel mai subtil, mai profund, oamenii simt că Georgică de la galerie n-are soluții. Eu cred că e o diferență mare între ceea ce vezi în sondaj când spui „AUR mi-a plăcut!” și momentul în care trebuie să-i lași banii pe mână, banii din primăria ta, din județul tău, din țară”, a conchis Drulă.

Nicolae Ciucă a fost ales președinte PNL

Articolul precedentLuptă strânsă pentru președinția Franței. Emmanuel Macron o va înfrunta pe Marine le Penn
Articolul următorBanca Mondială, semnal de alarmă: Creșterea economiei României va încetini anul acesta