Sursă foto: Twitter - NEXTA
Sursă foto: Twitter - NEXTA

Teatrul Dramatic din Mariupol, unde se adăposteau peste 1.000 de oameni, a fost bombardat.

Clădirea Teatrului Dramatic, unde erau adăpostiți între 1.000 și 1.200 de oameni, a fost bombardată de trupele ruse, a declarat pentru BBC viceprimarul orașului, Serhiy Orlov.

În momentul de faţă, nu există informații privind victimele sau numărul persoanelor decedate.

Totul este blocat de moloz și nu se poate ajunge la victime, deoarece atacurile aeriene continuă

Autoritățile locale au mai adăugat că Rusia a neagat că a bombardat teatrul din Mariupol.

Într-o declarație citată de agenția de presă RIA, Ministerul rus al Apărării a negat că ar fi desfășurat un atac aerian asupra Teatrului Dramatic din Mariupol, scrie Reuters.

Pavlo Kyrylenko, șeful administrației regionale Donețk, spune că situația celor care se adăposteau acolo este necunoscută, pentru că intrarea în adăpost este blocată de moloz.

Sunt femei însărcinate și copii sub dărâmături. Acesta este terorism pur! Rușii mint deja că acolo era cartierul general al Regimentului Azov. Dar ei știu bine că erau doar civili”, a scris el pe Facebook.

Petro Andriuschenko, consilier al primarului Mariupol, spune că în teatru se afla cel mai mare adăpost din centrul orașului.

Potrivit datelor preliminare, peste 1.000 de persoane se ascundeau acolo. Numărul morților și răniților este necunoscut. Probabilitatea de a ajunge acolo pentru a căuta printre dărâmături este scăzută din cauza bombardamentelor constante asupra orașului”, a spus oficialul local, potrivit CNN.

Consiliul Local: “Este încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil și inuman”

Rusia continuă să bombardeze zone rezidențiale. Se știe că în urma bombardamentului partea centrală a Teatrului Dramatic a fost distrusă. La fel și intrarea în adăpostul din subsolul clădirii”, a transmis și Consiliul Local, citat de CNN, arată HotNews.

Articolul precedentCriza umanitară din Ucraina, discutată în cadrul unei întâlniri de urgență a ONU
Articolul următorPoliţiştii din Sighetu Marmaţiei îi aşteaptă cu jucării pe copiii refugiaţi
Jurnalist full-time / Pesimist part-time