Sursa foto: Facebook - Poliția de Frontieră Sighetu Marmaţiei
Sursa foto: Facebook - Poliția de Frontieră Sighetu Marmaţiei

Polițiștii de frontieră şi voluntarii din Sighetu Marmaţiei au făcut un gest impresionant pentru copiii care trec graniţa spre România, oamenii amplasând jucării pe marginile podului.

Astfel, la intrarea în România, mamele şi copiii din Ucraina sunt întâmpinaţi cu zâmbete şi jucării de pluş, pe care cei mici le pot lua cu ei.

Declaraţia a fost făcută de Poliția de Frontieră de la Sighetu Marmaţiei, printr-o postare pe pagina de Facebook.

Podul jucăriilor dintre România și Ucraina: Podul istoric, care face legatura dintre România și Ucraina, PTF Sighetu Marmației – PTF Solotvino, a devenit un pod al jucăriilor

Sursa foto: Facebook – Poliția de Frontieră Sighetu Marmaţiei

Oamenii simpli, polițiștii de frontieră și voluntarii s-au îngrijit să amplaseze aceste jucării pe marginile podului, astfel încât la intrarea în România, copilașii care vin din Ucraina să poate să-și ia o jucărie de pluș.

Zâmbetul copiilor în momentul în care își aleg jucăriile, bucuria acestora când primesc dulciuri și fructe de la polițiștii de frontieră pe arterele de control parcă mai alină durerea din ochi mamelor.

În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră acordă tot sprijinul necesar cetățenilor ucraineni care vin în țară, dar își îndreaptă atenția și spre copilașii acestor mame”, au scris reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, Sighetu Marmației, pe contul de Facebook .

Peste 2,8 milioane de persoane au fugit din calea războiului din Ucraina până luni, 14 martie

Între aceștia se numără și 127.000 de cetățeni din state terțe, potrivit unei situații întocmite Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), agenția de specialitate a Organizației Națiunilor Unite, ONU.

Articolul precedentTeatrul din Mariupol a fost bombardat de trupele rusești
Articolul următorApel către companiile aeriene: Animalele de companie trebuie îmbarcate alături de proprietarii lor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time