Sursa foto: Vanguard News

Punctul de vedere al preşedintelui american, Joe Biden, care l-a numit pe liderul rus Vladimir Putin „criminal de război”, este o retorică inacceptabilă şi de neiertat, a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus. Președintele amercian Joe Biden l-a numit „criminal de război ” pe Vladimir Putin, ca urmare a invaziei declanșate de președintele rus asupra Ucrainei.

„Cred că este un criminal de război”, a declarat Joe Biden, referindu-se la Vladimir Putin.

„Considerăm că o astfel de retorică din partea unui şef de stat, ale cărui bombe au ucis sute de mii de oameni în întreaga lume, este inacceptabilă şi de neiertat”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinulu, Dmitri Peskov.

În urmă cu aproape un an, la 17 martie 2021, liderul american făcea de asemenea o declaraţie dură la adresa omologului său rus, răspunzând afirmativ la întrebarea dacă îl consideră pe Putin un „ucigaş”, în timpul unui interviu.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a precizat că, deocamdată, Departamentul de Stat nu a făcut o declaraţie oficială prin care să acuze Rusia de comiterea de crime de război. Potrivit purtătoarei de cuvânt, examinarea ”legală” a problemei „este încă în curs de desfăşurare” la sediul diplomaţiei americane.

„A răspuns la o întrebare directă care a fost adresată și a răspuns la ceea ce a văzut la televizor. Am văzut cu toții acte barbare, acte oribile comise de un dictator străin într-o țară care amenință și ia viețile civililor – cu impact asupra spitalelor, femeilor însărcinate, jurnaliștilor, altora și cred că a răspuns la o întrebare directă”, a declarat Jen Psaki, referindu-se la afirmaţia lui Joe Biden.

Președintele rus Vladimir Putin continuă să susțină legitimitatea intervenției armate în Ucraina. El afirmă că Rusia își va atinge obiectivele. Liderul de la Kremlin nu și-a schimbat punctul de vedere privind „demilitarizarea” și „denazificarea” Ucrainei.

„Operaţiunea se derulează cu succes, în strictă conformitate cu planurile stabilite”, a afirmat Vladimir Putin. El a dat asigurări din nou că Moscova nu are intenţia „de a ocupa” Ucraina.

Putin și „purificarea” societății de trădători. Acuzații dure la adresa Occidentuluii

Articolul precedentPutin și „purificarea” societății de trădători. Acuzații dure la adresa Occidentului
Articolul următorZelenski: Ucraina are nevoie de mai multă susţinere. Rusia a devenit un stat terorist