Capitala Germaniei, Berlin, va fi prima regiune din țară care va pune pauză relăxărilor din ultima perioadă, în contextul în care numărul de infectări Covid-19 din ultima perioadă a înregistrat o creștere galopantă, informează TheLocal.de.

Primarul orașului Berlin, Michael Müller, a descris situația ca fiind istovitoare

Primarul capitalei germane a confirmat, în cursul zilei de marți, că, oricât ar încerca, nu poate să continue relaxarea graduală, din pricina situației medicale instabile a momentului. Concret, asta înseamnă că restaurantele nu vor putea opera în interior, în timp ce teatrele, sălile de spectacol sau cinema-urile vor continua să fie închise publicului. În plus, nici măcar sportul nu va fi scutit de restricții, acesta fiind, de asemenea, interzis.

Există, însă o relaxare care nu va fi eliminată. Copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 10 ani și 13 ani vor putea să-și continue cursurile fizice, cu amendamentul „turelor”. Pe larg, clasele vor fi împărțite în două ture, alternând școala fizică cu cea online. Elevii cu vârste cuprinse între 7 ani și 9 ani vor continua cursurile strict online.

Cazuri de infectare în creștere

Situația pandemică din Berlin se înrăutățește pe zi ce trece, potrivit informațiilor date de autoritățile din Germania. Cu toate că, în data de 3 martie a anului curent, Angela Merkel, împreună cu liderii statelor cădeau de acord în aplicarea unui set de relaxări graduale, luând în calcul situația actuală, lucrul acesta nu mai este posibil.

Germania va suspenda vaccinarea cu AstraZeneca

VIAIulia KELT
SURSĂTheLocal.de
Articolul precedentMirajul străinătății! Românii dau lovitură după lovitură în afaceri exotice!
Articolul următorȘoșoacă, despre Arafat: „Un simplu secretar de stat”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.