De 6 ani de zile, pentru Adrian, un tânăr originar din Mangalia, acasă este Playa del Cancun, o localitate exotică din Mexic.

Am fost, sunt flămând de vară și am vrut să prelungesc vara în viața mea!

ADRIAN MAHA, ROMÂN STABILIT ÎN MEXIC

Inițial s-a mutat în Cipru. Pe insula Afroditei, zeița iubirii. Ca o coincidență frumoasă, acolo și-a cunoscut actuala soție, care e din Mexic. Au trăit acolo o perioadă, în România și Mexic se duceau doar în vacanță. Dar, de câțiva ani s-au stabilit în Playa del Cancun.

„Este un fost sat al pescarilor, care se află între Cancun și Tulum. Un loc foarte frumos, cu nisip alb, mare albastră și plin de oameni frumoși, adunați din toată lumea, oameni care sunt uniți de aceeași muzică… valurile mării!”

ADRIAN MAHA, ROMÂN STABILIT ÎN MEXIC

Adrian a lucrat în hoteluri, iar treptat, și-a dezvoltat propria afacere. Acum e antreprenor de succes într-o zonă în care turismul îmbogățește pe oricine e prieten cu munca și e pasionat de ceea ce face.

Eu acum mă ocup de excursii, experiențe pe Riviera Maya, organizez excursii private, închiriez mașini, case de vacanță.

ADRIAN MAHA, ROMÂN STABILIT ÎN MEXIC

Iar dorul de casă e alinat mereu de turiștii români, care îi fac zilele senine mereu. De pildă, recent, o familie din Cluj pentru care a organizat o vacanță a venit cu un cadou de suflet.

Știți ce mi-au dat? O sticlă de țuică de pere și un vin.. ce vin bun, mi-a amintit de damigeanele lui tata!

ADRIAN MAHA, ROMÂN STABILIT ÎN MEXIC

În fiecare an, peste 200 de mii de români își iau rămas bun de la țara natală ca să-și trăiască visul printre străini.

„Românii pleacă, evident, pentru că în alte țări străine li se promite un salariu mai mare și ei speră ca acolo, după ceva timp în care muncesc și trudesc cu eforturile lor interioare, să producă această favoare materială, ca să se întoarcă în România și să-și cumpere case, mașini, avuție, bogăție și importanță socială!”

ALEXANDRU PLEȘEA – SOCIOLOG

Studiile arată că jumătate dintre cei care pleacă în străinătate la muncă se întorc în România ca să pună pe picioare propriile afaceri, inspirați fiind de străini.

VIACiprian Mocan
Articolul precedentForțele Navale Române, exerciții de amploare în Marea Neagră
Articolul următorBerlin devine prima regiune din Germania care pune pauză relaxării, după creșterea explozivă a numărului de infectări