Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Prefectura Bihor intră în jocurile politice dintre PNL și UDMR.

Președintele UDMR a declarat în cursul zilei de azi că poate ceda prefectura Clujului cu condiția ca UDMR să primească postul de prefect din județul Bihor.

Kelemen Hunor a explicat că e dispus să cedeze postul de prefect din Cluj, post care a stârnit numeroase discuții și controverse, amenințări cu demisia, dar și o scrisoare deschisă adresată lui Ludovic Orban.

Nu pleacă UDMR cu prefectura în traistă

Mai mult, liderul UDMR a declarat cu ironie că scopul partidului său nu este de a pleca cu ”prefectura în traistă”, insistând pe obținerea unui post de prefect UDMR în Bihor.

 ”Nu pleacă UDMR cu prefectura în traistă. Nu vreau să mă bag în disputa lor internă, care e mai important Cluj sau Bihorul. Nu am o problemă să schimbăm prefectul de Cluj cu cel de Bihor”.

Kelemen Hunor a continuat cu declarațiile, explicând că se află în imposibilitatea de a găsi alte soluții și că nu ar exista alte opțiuni.  

Ei trebuie să se înțeleagă cum vor. Relația noastră cu Emil Boc, cu Alin Tișe este încercată, dar noi nu am luat de la ei nimic”, a declarat liderul UDMR, la B1.

Demisia din scrisoarea deschisă

Atât edilul din Cluj Napoca, Emil Boc, cât și președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, au venit cu numeroase critici în cursul lunilor ianuarie și februarie în ceea ce privește cedarea postului de prefect celor de la UDMR.

Alin Tișe le-a transmis liderilor de la centru că dorește îndreptarea ”greșelii” și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj. În data de 4 februarie, Tișe amenința cu demisia prin redactarea unei scrisori deschise destinată liderului PNL, Ludovic Orban. De asemenea, liberalul invoca argumentul solidarității dintre primării, scrisoarea fiind semnată de alți 70 de primari din județ

Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc. Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem”, se arăta în scrisoarea deschisă.

Lupta dintre PNL și UDMR a dus la ”Un șantaj ordinar”

În data de 5 februarie, un fost senator UDMR îl acuză pe Alin Tișe, menționând că tot ceea ce se petrece este ”Un șantaj ordinar”. Cuvintele aparțin fostului senator UDMR de Cluj, Eckstein Kovacs Peter, iar declarația venea contextul scandalului pentru postul de prefect de Cluj. Alin Tișe insista pe faptul că nu acceptă și nu va accepta niciodată un prefect din cadrul UDMR.

În acel moment, Emil Boc era  de părere că Tișe are toate argumentele necesare pentru a purta o luptă cu Partidul Național Liberal, precizând faptul că PNL ”a trecut o linie roșie”, act pe care nu îl poate înțelege.

Articolul precedentAplicația SUMAL 2.0, face „victime” în pădurile României
Articolul următorMinisterul Transporturilor a semnat contractul pentru pasajul Drajna
Jurnalist full-time / Pesimist part-time