Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe

Liberalul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, continuă să amenințe cu plecarea din PNL în cazul în care colegii săi de la centru nu revin la „sentimente” mai bune și nu își impun propriul prefect. În urma negocierilor, postul de prefect în Cluj a revenit UDMR, însă Alin Tișe crede că județul este prea valoros pe linie liberală pentru a pierde o asemenea funcție importantă. În opinia lui Tișe, exprimată pentru Ziua de Cluj, PNL încă mai are timp să revină asupra deciziei, iar în caz contrar pare decis să părăsească barca liberală.

De fapt, o altă problemă a șefului CJ Cluj e și aceea că nu au existat consultări și, chiar dacă afirmă că nu este în relații tensionate cu UDMR, de câteva săptămâni continuă să își susțină punctul de vedere.

Oamenii care conduc partidul la nivel local și central trebuie să înțeleagă că acest partid nu le aparține, nu este pe persoană fizică. Din partea Clujului există mereu așteptări și conducerea de la centru și-a pus mereu speranțe în organizația de aici, a crezut în ea. Dar, atunci când decizi să schimbi prefectul PNL Cluj, de ce nu mai ai încredere și de ce iei această decizie fără consultare?

…Aceste lucruri m-au determinat pe mine să iau poziție, nicidecum lipsa mea de toleranță sau colaborarea cu UDMR. Legat de plecarea din PNL, aștept să văd ce se va întâmpla în zilele următoare și în mod evident voi lua o decizie pe care o voi anunța în mod public. Speranța mea este că vom reuși într-un final să avem această negociere până la capăt și să ducă la o chestiune pe care eu o consider firească, din respect față de oamenii care au susținut și votat PNL. Noi am avut și avem deschidere totală și colaborăm cu UDMR, și o vom face atâta timp cât vom guverna administrativ în oraș sau în județ”, a declarat liberalul pentru sursa citată.

Articolul precedentAgonia bugetului de stat: prea multe gratuități pentru studenți
Articolul următorPiedone, despre situația curentă a Salubrizare Fapte 5: „Să aveți încrederea că deblocați ceva ce alții blochează cu bună știință”