Ponta consideră România condusă de „niște oameni atât de proști”, care nu s-au pregătit de criza economică

Afirmația acestuia vine în contextul crizei energetice, care are „rădăcini” în cea politico-economică

Victor Ponta are răspuns la orice întrebare a momentului, iar duminică seară, la România TV a afirmat că România este condusă de „niște oameni atât de proști” care nu s-au pregătit de criza economică, generată de cea din energie și care se vede și la nivel social, cu o explozie  a facturilor la energie, dar și o creștere a prețurilor la raft.

„În această criză politică am fost conduşi de nişte oameni atât de proşti încât nu s-au pregatit de aceasta criză. Cei cu pensii mici nu mai pot supravieţui, cei cu salarii mari si medii se descurcă. România nu mai are un viitor din punct de vedere economic”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Mai mult acesta crede că are și soluții, căci altfel se văd lucrurile din exterior, când nu mai ești deloc implicat în viața politică și când poți critica deciziile luate de guvern, inclusiv pe fondul pandemiei, în contextul în care situația nu este deloc ușoară, indiferent cine ar fi fost la conducere.

„Eu ştiu ce aș face eu, dacă aș mai fi prim-ministru. Nu aș închide ţara! E treaba lor, că austriecii nu vor să muncească. E treaba australienilor că stau șase luni, dintr-un an, în lockdown. Eu știu că nu aș închide România. Să mai anunți că închizi cred că ar fi o sinucidere colectivă și sper sincer ca domnul Ciucă şi Guvernul să nu ia o astfel de decizie”, a mai spus fostul premier și lider al social democraților.

De altfel, acesta nu a ezitat să își exprime opinia și cu privire la cazul polițistului, angajat din surse externe, care a accidentat mortal o minoră, pe trecerea de pietoni și a rănit o alta. „Cumpărăm rachete, tancuri, ce-om face cu ele, în loc să învăţăm cum să fie condusă o maşină de poliţie sau ambulanţă. Dacă nu-i pregătim, atunci aceste tragedii se vor întâmpla în continuare”, a afirmat Ponta.

Ministrul Bode anunța în august 2021 că vrea să angajeze aproximativ 5.000 de oameni din sursă externă pentru a acoperi deficitul de personal existent la nivelul MAI, chiar dacă aceștia nu vor ajunge pe stradă. De la începutul lui 2021 până la momentul  acestui anunț, din MAI au plecat aproximativ 7.000 de oameni.

Budăi: „Nu vreau să dau speranțe, să spun că pensiile vor crește, însă noi vom da plus valoare”

Articolul precedentOrban ia în calcul o colaborare cu PMP
Articolul următorCodrin Ștefănescu, mesaj de încurajare pentru George Simion: „Nu te lăsa intimidat!”