Captură video Digi 24

Polițistul care a lovit mortal cu mașina de serviciu o fată pe o trecere de pietoni din Capitală este cercetat pentru ucidere din culpă, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Ancheta ar putea fi extinsă și cu alte acuzații, după ce procurorii au stabilit că agentul nu avea nicio misiune, deși circula prin oraș cu peste 80 de kilometri pe oră și cu semnalele luminoase pornite, relatează Digi 24.

„Ca urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admise în localitate, nu a acordat prioritate de trecere victimei şi a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice ce au cauzat decesul imediat. Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni”, a declarat, vineri, procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.

De asemenea, acesta a precizat că autospeciala avea mijloacele luminoase în funcţiune, dar nu şi pe cele acustice, mai mult, că poliţistul nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reţinut incidenţa niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate. Călin Radu a explicat şi că se va dispune o expertiză pentru a se afla viteza cu care circula poliţistul la momentul producerii accidentului. 

Reamintim că joi, o autospecială de Poliție a accidentat mortal o minoră (13 ani) și rănit o alta (11 ani). Cele două fete traversau o stradă din Sectorul 1. „Astăzi, în jurul orei 13,30, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de Poliţie, pe raza Sectorului 1. Agentul de poliţie aflat la volan, poliţist încadrat în anul 2017, a surprins şi accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii”, informează Biroul de presă al DGPMB, citat de Agerpres.

Accident cumplit pe E85, în Bacău, cu șapte morți

Articolul precedentMinistrul Familiei, îngrijorat de scăderea natalității în România
Articolul următorLudovic Orban, deși infectat cu Covid, cere renunțarea la certificatul verde