Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

În cursul zilei de azi, 16 decembrie, Klaus Iohannis a declarat că există o îngrijorare cu privire la varianta Omicron.

Înainte de reuniunea Consiliului European, șeful statului a venit cu asigurări, precizând că ia în calcul o discuție cu liderii europeni despre posibilitatea apariției unui nou vaccin.

Un vaccin nou poate combate noua tulpină Omicron

Președintele României se află la Bruxelles, unde participă la summitul UE. Alături de discuțiile referitoare la un nou ser menit să protejeze împotriva noii variante a virusului, Klaus Iohannis a ținut să reamintească faptul că singura soluție împotriva pandemiei rămâne vaccinarea.

Vom avea o discuţie aplicată. Este evident că există o îngrijorare larg răspândită în legătură cu noua variantă a virusului, numită Omicron, vom discuta ce se poate face în comun şi, foarte important, vom discuta despre cum vom obţine un vaccin nou, pregătit pentru a combate această nouă formă a virusului. Este între timp foarte clar pentru toată lumea, şi am discutat şi ieri cu alţi lideri. Doar vaccinarea poate să oprească răspândirea acestei pandemii”, a spus șeful statului.

România are primul caz de transmitere comunitară cu noua tulpină

Ministerul Sănătății a confirmat că, în mod oficial, România are primul caz de transmitere comunitară cu Omicron.

Conform comunicatului emis în data de 15 decembrie, este vorba despre o femeie de 31 de ani.

Din informațiile obținute, persoana nu a călătorit în afara țării. Persoana în cauză este vaccinată cu schema completă, iar starea de sănătate este una bună.

Articolul precedentEducația de mediu devine materie din programa școlară
Articolul următorUrșii vor fi împușcați chiar și în afara localităților. UDMR: ”Problema necesită o rezolvare de urgenţă”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time