Sursă foto: Facebook/Tánczos Barna
Sursă foto: Facebook/Tánczos Barna

Ministrul Mediului a făcut o serie de declarații în contextul în care ieri, 15 noiembrie, populația lumii a ajuns la 8 miliarde.

Tanczos Barna a precizat că impactul acestei vești va fi discutat la cea de-a 27-a reuniune anuală (#COP27) a Convenției-cadru a ONU privind schimbările climatice de la Sharm el-Sheikh din Egipt.

Ministrul Mediului: ”Trebuie să fim cu toții conștienți de faptul că o creștere a populației amplifică impactul dezvoltării economice asupra mediului”

În țările sărace, unde populația crește rapid,  consumul de resurse pe cap de locuitor și emisiile de gaze cu efect de seră sunt mult mai mici decât în țările dezvoltate, unde populația crește mai lent”, a declarat Tanczos Barna.

De asemenea, ministrul a precizat că o provocare de impact a COP27 este aceea de a ajunge la un acord în această problemă și de a crea cadrul instituțional și cel financiar prin care țările dezvoltate să ajute comunitățile amenințate de schimbările climatice.

Tanczos Barna: ”România este angajată în eforturile UE pentru neutralitatea climatică și continuă să susțină nevoia de a ajuta populația cea mai expusă economic la tranziția verde”

Prin urmare, ministrul Mediului a atras atenția că obiectivele #COP26 adoptate cu un an în urmă trebuie să fie însoțite de acțiuni concrete, cu atât mai mult cu cât emisiile globale anuale de dioxid de carbon au crescut cu peste 50% de la primul COP din 1992.

”Trebuie să reducem utilizarea energiei fosile (petrol, gaze naturale, cărbune, uraniu), astfel încât să pătrundă mai puțin dioxid de carbon în atmosferă, iar acest lucru să încetinească și schimbările climatice. Acest lucru nu poate fi realizat fără un angajament politic serios”, a explicat ministrul Mediului din România, prin intermediul unui text publicat astăzi, 16 noiembrie, pe contul de Facebook.

Articolul precedentAsociație pentru protecția mediului: ”Până în 2050, aproape toate speciile de păsări marine vor mânca plastic”
Articolul următorMembrii Declic îi cer demisia lui Klaus Iohannis
Jurnalist full-time / Pesimist part-time