Sursa foto: Declic
Sursa foto: Declic

Membrii Declic au lansat o nouă petiție în contextul în care Klaus Iohannis a promulgat Legile Justiției într-o formă ce promovează numirile magistraților pe bază de pile și relații.

Prin urmare, politicul devine mai important decât acțiunile judecătorilor și procurorilor, aceștia din urmă devenind controlabili de șefii partidelor politice aflate la putere.

Declic: ”Klaus Iohannis a refuzat să aștepte avizul Comisiei de la Veneția. Asta ne face să credem că a făcut o înțelegere toxică cu PSD și PNL, promotorii actualei forme a legilor justiției”

Prin faptele sale, Klaus Iohannis a pus în pericol chiar aderarea României la Spațiul Schengen, aderare condiționată de independența justiției. Iohannis a câștigat de două ori alegerile cu un program bazat pe lupta anti-corupție și pentru independența justiției. Prin promulgarea unor legi care pun justiția la picioarele politicienilor corupți, președintele nu mai poate duce la bun sfârșit mandatul cu care a fost investit de alegători”, se arată în textul petiției.

Petiția care cere demisia președintelui poate fi semnată aici

Membrii Declic a precizat că președintele a trădat așteptările și speranțele celor ce l-au votat și a permis punerea sub control a justiției.

De asemenea, a trădat așteptările sutelor de mii de oameni care au ieșit în stradă pentru a apăra justiția și democrația.

Declic atenționează: Iohannis + Dragnea = Love

Am decis că trebuie să-i trimitem și noi un mesaj președintelui. Să-i transmitem că a trădat și acum e evident că ne-a mințit de la bun început. Am lansat o petiție prin care-i cerem să plece. E primul pas. Am fost sute de mii în stradă, îmi vine greu să cred că nu ne putem strânge mulți și acum, mai întâi ca semnatari ai unei petiții”, au transmis inițiatorii petiției.

Articolul precedentMinistrul Mediului: ”Populația lumii a ajuns la 8 miliarde. Creșterea amplifică impactul dezvoltării economice asupra mediului”
Articolul următorDăncilă nu este de acord cu reducerea pesticidelor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time