Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Viorica Dăncilă a precizat că Parlamentul European, dar și Comisia Europeană poartă discuții în legătură cu propunerea de Regulament privind utilizarea pesticidelor în agricultură.

Propunerea de Regulament susține obligația de a reduce cu 35% consumul de pesticide, ceea ce va conduce la o reducere automată a producției.

Consider că nu este corect pentru fermierii români să reducă consumul de pesticide cu acest procent, în lipsa unor studii de impact relevante și mai ales în condițiile în care România utilizează 0.64 kg produs la hectar, în timp ce Olanda, spre exemplu, utilizează 8.8 kg la hectar”, a transmis fostul premier al României, prin intermediul unui text publicat pe contul de Facebook.

Viorica Dăncilă este de părere că această reducere a pesticidelor ar dezavantaja România

Încă o dată România ar fi dezavantajată, iar acest lucru devine inacceptabil. Cu toate că sunt pro-european, fapt reiterat în repetate rânduri și cu toate că susțin o Europă Unită, totuși nu pot să nu formulez o întrebare legitimă și anume cât este de greu pentru actualii lideri europeni să gândească și să acționeze în rațiuni de solidaritate?”, a transmis Dăncilă astăzi, 16 noiembrie.

Alături de membrii noului partid, Națiune Oameni Împreună, Viorica Dăncilă a precizat că face apel la toți reprezentanții României să se opună acestui Regulament.

De asemenea, fostul premier a etichetat regulamentul ca fiind unul ”profund împotriva intereselor țării noastre”.

Articolul precedentMembrii Declic îi cer demisia lui Klaus Iohannis
Articolul următor5.000 lei, mită oferită unui șef de poliție din Vâlcea pentru a „îngropa” un dosar
Jurnalist full-time / Pesimist part-time