Un bărbat din Vâlcea, administrator al unei societăți, a fost reținut astăzi sub acuzația de dare de mită, după ce a fost prins în flagrant.

Acesta dorea ca, în schimbul a 5.000 de lei, şeful unei secţii de poliţie din județul Vâlcea să își influențeze subordonații și să nu înainteze către organele competente documente care ar fi dus la cercetarea inculpatului pentru activitatea sa ca administrator. Nu doar că nu și-a rezolvat „urgența”, ci, la finalul zilei de azi, a sfârșit în cătușe, deoarece polițistul a anunțat tentativa de mită către Direcția Generală Anticorupție.

Ancheta, potrivit DGA, este derulată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, procurorii înaintând judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile.

Din ce detaliază DGA într-un comunicat de presă, inculpatul făcuse mai multe demersuri după ce, în cursul acestei săptămâni, un angajat al societății sale fusese depistat de polițiști în timp ce vindea produse de panificație fără documentele necesare. Din aceste motiv, inculpatul îi oferise inițial agentului de poliție 2.000 de lei pentru a închide ochii, iar astăzi a „plusat” în fața șefului de post.

Inițial, în data de 12.11.2022, inculpatul, administrator al unei societăţi comerciale, i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Fârtăţeşti, județul Vâlcea, suma de 2.000 lei, pentru ca acesta din urmă să nu transmită documentele de constatare întocmite către ofiţerii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Vâlcea.

În aceeași zi, în jurul orei 08.30, lucrătorul de poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, depistase un angajat al societăţii administrate de inculpat în timp ce comercializa produse de panificație pe raza comunei Fârtăţeşti, fără documente legale.

Ulterior, la data de 15.11.2022, inculpatul i-a remis suma de 5000 lei şefului Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Măciuca, județul Vâlcea, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu transmite documentele de constatare întocmite de către lucrătorul de poliţie din subordinea sa către SICE din cadrul IPJ Vâlcea, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Urmare a denunţului formulat de agentul de poliție, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul DGA – SJA Vâlcea au procedat la constatarea infracţiunii flagrante de dare de mită, sub coordonarea procurorului de caz, context în care în plicul oferit de către inculpat a fost identificată suma de 5.000 de lei oferită ofiţerului de poliţie și refuzată de acesta din urmă”, se arată în comunicatul DGA.

Articolul precedentDăncilă nu este de acord cu reducerea pesticidelor
Articolul următorCurtea Constituțională a spuberat ultima speranță a exclușilor din magistratură: protejarea unui avertizor de integritate NU poate conduce la încălcarea unui statut profesional. Lavinia Coțofană nu mai poate fi judecător niciodată