Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Asociația Mai Mult Verde a atras atenția asupra faptului că mai bine de 5 trilioane de bucăți de plastic plutesc deja în oceanele planetei.

Mai mult, membrii asociației pentru protecția mediului au avertizat că, până în anul 2050, aproape toate speciile de păsări marine de pe planetă vor mânca plastic.

Pornind de la aceste avertismente deosebit de grave pentru mediu, membrii Mai Mult Verde organizează o dezbatere menită să soluționeze problema poluării cu plastic.

Rezultatele folosirii produselor din plastic pot fi observate din ce în ce mai mult în mări și oceane

Miercuri, 23 noiembrie, vă invităm la o seară Cu Apele Curate la Institutul Cervantes din București compusă din proiecția filmului “Swim to the sea”, în regia lui Shane Thomas McMillan”, se arată în comunicatul postat astăzi, 16 noiembrie, pe contul de Facebook al asociației.

Filmul a fost produs în Germania, în anul 2022. Proiecția durează 95 de minute și este completată de o sesiune Q&A cu regizorul și protagonistul filmului, Andreas Fath.

 În egală măsură, tot miercuri va avea loc Intervenția Plastic Art Performance collective.

Această acțiune este reprezentată de o instalație performativă, sculptură de PET-uri și ecoperformance live

Vești bune pentru 2023. Cel mai proaspăt proiect al nostru, Ecomovements,  a primit șansa să devină realitate în urma concursului de proiecte AFCN.Ne bucurăm să explorăm metode noi, să aducem ecoperformance-ul tot mai adânc în practicile contemporane și în noi spații din țară. Abia așteptăm să vă prezentăm noii colegi și activitățile pe care le pregătim.Recunoștință partenerilor dragi care ne susțin an de an”, au transmis reprezentanții Plastic Art Performance collective.

Formularul de înscriere poate fi completat aici.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: ”România este cu un pas mai aproape de Schengen!”
Articolul următorMinistrul Mediului: ”Populația lumii a ajuns la 8 miliarde. Creșterea amplifică impactul dezvoltării economice asupra mediului”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time