Sursă foto: Facebook/Asociația Mai Mult Verde
Sursă foto: Facebook/Asociația Mai Mult Verde

Asociația Mai Mult Verde a început pregătirile pentru campania de plantare de toamnă.

Potrivit membrilor asociației pentru protecția mediului, plantările realizate au mai multe obiective: creșterea suprafeței împădurite din România, creșterea suprafeței de spații verzi, dar și creșterea nivelului de conștientizare.

Campania de plantare de toamnă este realizată și cu ajutorul voluntarilor

Creșterea suprafeței împădurite din România, în special (dar fără a se limita la acestea) în zone cu deficit de păduri, prin atragerea în circuitul silvic a unor terenuri degradate, expuse fenomenului de năruire sau predispuse la alunecări.

Un alt obiectiv al campaniei este creșterea suprafeței de spații verzi din orașe sau din proximitatea acestora.

Asociația Mai Mult Verde pune accent pe conștientizare, responsabilitate și implicare

Creșterea nivelului de conștientizare, responsabilitate și implicare a cetățenilor în protejarea și dezvoltarea pădurilor și zonelor verzi, și promovarea importanței acestora, prin prezența voluntarilor la acțiunile de plantare”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 8 noiembrie, pe contul de Facebook.

De asemenea, reprezentanții au explicat că suprafețele plantate nu reprezintă compensări de carbon (carbon offsets) ale organizației, ale companiilor susținătoare, sponsori sau parteneri, sau ale altor entități, responsabilitatea pentru orice eventuale declarații în acest sens, precum și responsabilitatea de a le justifica, aparținându-le exclusiv autorilor.

Plantările în regim silvic sau amenajări urbane (parcuri, spații verzi, aliniamente stradale) sunt realizate de voluntari sau membri ai comunităților locale, sub coordonarea specialiștilor.

Articolul precedentMetrorex se alătură inițiativei ”Fără cozi la ghișee”
Articolul următorMinistrul Mediului, despre gestionarea deșeurilor: ”Avem nevoie de educarea populației”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time