Sursă foto: Facebook/Tanczos Barna
Sursă foto: Facebook/Tanczos Barna

Tanczos Barna a precizat că astăzi, 8 noiembrie, a participat la o dezbatere privind sistemul de gestionare a deşeurilor.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Investitorilor Străini.

Potrivit declarațiilor oferite de ministru, discuțiile au vizat aplicarea legislației, stadiul reglementărilor din domeniu, măsurile care trebuie luate pentru tranziția către economia circulară şi creşterea nivelului de colectare separată şi reciclare.

Ministrul Mediului: ”Punctul de pornire pentru o gestiune mai bună a deşeurilor este dezvoltarea infrastructurii de colectare separată”

În acest sens, Tanczos Barna a explicat că  Ministerul Mediului vine cu două măsuri din PNRR.

Construim centre de colectare cu aport voluntar şi insule ecologice digitalizate unde populația va putea aduce deşeurile reciclabile. Însă, fără o schimbare de mentalitate, sistemele de colectare nu vor fi eficiente. Avem nevoie de educarea şi conştientizarea populației privind impactul deşeurilor asupra mediului înconjurător şi importanța colectării selective”, a declarat ministrul Mediului.

Tanczos Barna: ”Dialogurile constructive sunt foarte utile”

Ministrul a pus accent pe implicarea mediului privat, dar și pe colaborarea dintre autorități.

Provocările din acest domeniu sunt uriaşe: reglementarea şi controlul acestui domeniu implică o colaborare între autoritățile din diferite sectoare, dar necesită atenție sporită și la fiecare nivel de decizie. Totodată este nevoie şi de implicarea mediului privat. Dialogurile constructive sunt foarte utile în acest sens”, a conclus Tanczos Barna.

Articolul precedentAsociația Mai Mult Verde a demarat campania de plantare pentru această toamnă
Articolul următor250 de milioane de euro vor fi investiți în proiecte de eficiență energetică
Jurnalist full-time / Pesimist part-time